Enorme konsekvenser: Krisemøde i landbruget

Landmændene har store problemer med tørken, og ikke mindst kvægavlerne mangler foder til deres dyr. Foto:Yilmaz Polat

Enorme konsekvenser: Krisemøde i landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild deltager torsdag i et krisemøde på Axelborg, efter at landmændenes estimerede tab er blevet opjusteret.

Nordvestjylland: Videnscentret SEGES har opjusteret landsbrugets estimerede tab som følge af flere måneder med både varme og tørke.

Tidligere lød vurderingen på et tab for heltidslandbruget på 4,5 milliarder, mens det nu hedder 5,4 milliarder kroner. Alt i alt vurderes landbrugets tab på grund af vejret at blive 6,4 milliarder kroner.

Derfor er blandt andre formanden for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, torsdag i København for at deltage i et krisemøde om den pressede situation. Og udsigterne ser dystre ud.

- Den ekstreme tørke betyder, at nogle landmænd vil gå fallit. Det kan ikke undgåes. Nu handler det om at holde det antal så lavt som muligt. Det her vil få fatale konsekvenser, siger Martin Merrild.

På mødet deltager også miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

- Vi skal tale med ministeren om, hvad de økonomiske konsekvenser bliver, og hvordan vi kan undgå, at de bliver alt for voldsomme, siger Martin Merrild.

De lokale landbo-formænd, Bent Graversen, Lemvig, samt Kristian Gade, Holstebro-Struer, efterlyser begge lettelser for at klare den nuværende situation, men opfordrer også pengeinstitutter til at vise hensyn.

- Det er utroligt forskelligt, hvordan tørken har ramt. Derfor bliver der også brug for at tage nogle individuelle hensyn, siger Kristian Gade.

Enorme konsekvenser: Krisemøde i landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce