Ejeren af det flydende sommerhus: Jeg har simpelthen været for nærig med vægten

Det flydende sommerhus har nu igen fundet sine ejermænd. Fotos: Morten Bang Larsen

Ejeren af det flydende sommerhus: Jeg har simpelthen været for nærig med vægten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chris Liisberg Jensen kunne tirsdag middag konstatere, at hans flydende sommerhus selv har revet sig løs og er drevet væk.

Struer/Ejsing: Tirsdag ved frokosttid var Chris Liisberg Jensen fra Timring ved Vildbjerg og fire af hans børn klar til at gå i vandet ved Hostrupvej nord for Ejsing.

Det lyder måske ikke lige som den helt store sensationshistorie, men målet for de fem var ikke at boltre sig i bølgen blå. Derimod skulle de ud til et hus på vandet.

Og ikke bare hvilket som helst hus, nej, familiens sommerhus, som var drevet dertil hele vejen fra Struer, hvor det mandag lå fortøjet ud for Vralden.

To store spørgsmål skulle besvares. Ét - havde nogen kappet trosserne, som det flydende sommerhus oprindeligt blev holdt fast af. To - ville de være i stand til at flytte sommerhuset ved egen kraft, eller skulle de have nogen til at bugsere det væk for dem.

Allerede halvvejs ude ved fartøjet kunne gruppen så småt begynde at svare på spørgsmål et. De kunne nemlig se, at trosserne stadig var der og kunne - da de kom helt derud - også konstatere, at de betonklodser, som skulle have holdt sommerhuset på plads, stadig sad, hvor de skulle.

Jeg frygtede, at der var nogen, som havde kappet fortøjningerne på den. At den var drevet væk, fordi der var nogle, som havde lavet hærværk på den, men det er ikke tilfældet.
Chris Liisberg Jensen, ejer af flydende sommerhus

For nærig med vægten

- Jeg frygtede, at der var nogen, som havde kappet fortøjningerne på den. At den var drevet væk, fordi der var nogen, som havde lavet hærværk på den, men det er ikke tilfældet, fortalte Chris Liisberg Jensen:

- Jeg har simpelthen været for nærig med vægten på de betonforankringer, den har, og nok også længden på trosserne. Hvis der har været et rimeligt vindtryk, har den trukket klodserne fri, fået dem ud på dybt vand, og så har de bare hængt neden under den. Det kan den godt bære.

De omtalte betonklodser vejer tilsammen lidt over et halvt ton, hvilket der nu bliver lavet om på.

- Nu, tror jeg, vi overdimensionerer det, og så tager vi 1,5 ton på, måske to. Det her gider vi ikke igen, for hvis sådan en her kommer i bevægelse, så stopper den jo ikke, fordi der kommer en lille båd i vejen. Nu skal vi sikre os, at den er ordentligt forankret, sagde Chris Liisberg Jensen.

En lettet mand, der også kunne konstatere, at hans sommerhus slet ikke var gået på grund, ligesom han egentlig nok havde forventet.

Ingen kommentarer

Det betyder, at han formentlig selv kan sejle væk igen med sommerhuset, hvor der sidder en motor ned igennem verandaen.

Denne motor er dog gået i stykker, så i første omgang skal den lige bjærges og til reparation. Hvornår den igen er klar til at sejle, ved Chris Liisberg Jensen derfor ikke.

Familien bruger normalt sommerhuset til at være i samt bade og fiske fra. Det har indtil mandag i denne uge, hvor det blev flyttet til en placering i vandet ud for Vralden, ligget i Struer Havn.

Her kan det dog ifølge Chris Liisberg Jensen, som selv har bygget fritidsfartøjet, hvor der er både hems, toilet, soveværelse og stue, ikke få lov at være.

- Jeg har lovning på en plads oppe i Randers Fjord, som jeg kan købe, men lige nu skal vi have fundet ud af, hvad vi gør hen over efteråret. Om vi skal ind i en anden havn og ligge, siger han.

Søren Adsersen, der er maritim chef for Holstebro-Struer Havn, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Ejeren af det flydende sommerhus: Jeg har simpelthen været for nærig med vægten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce