Du kan også selv få suset i frit fald over havnen

Karsten Kokholm fra Holstebro-Lindtorp Faldskærmsklub er en af landets mest erfarne instruktører, og formanden for klubben forsikrer, at du kan være helt tryg, når han til august får mulighed for at tage dig med på et tandemspring ind over havnen i Struer. Arkivfoto: Frede Stengaard

Du kan også selv få suset i frit fald over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du må overlade de vildeste stunt til de professionelle - men når nogle af verdens bedste atleter inden for en helt ny og vild disciplin inden for faldskærmssporten kommer til Struer, kan du også selv komme i luften og komme med på et tandemudspring ind over byen.

Struer: I den lokale faldskærmsklub i Struer Kommune, som holder til på Lindtorp Flyveplads ved Linde, er formanden, Dorte Vilsgaard, begejstret for, at eventfirmaet A.Sport kommer til Struer med et stjernespækket opvisningsprogram.

Klubben fik masser af opmærksomhed, da et af de forholdsvis nye medlemmer for et års tid siden hang fast under et fly i luftrummet over Lindtorp Flyveplads i en times tid, da en line fra hans faldskærm satte sig fast i landingshjulet.

Det endte godt, da piloten landede den uheldige faldskærmsudspringer i et tykt lag skum, som blev lagt ud landingsbanen, og hele den lokale presse var med, da han uden tegn på hverken angst eller nervøsitet spændte faldskærmen på ryggen og satte sig op i flyet for at foretage sit første sping efter den nervepirrende time i luften i maj.

Men bortset fra det, er det begrænset, hvad vi hører, og hvad vi ser om klubbens bedrifter.

Nu bliver sporten bragt helt ind i øjenhøjde blandt publikum på havnen i Struer til august.

- Det bliver megastort, forsikrer Dorte Vilsgaard, som var i København, da arrangørerne fra eventfirmaet A.Sport i 2017 kunne afvikle det første officielle VM i disciplinen Swoop Freestyle over søerne, hvor cirka 70.000 tilskuere kunne følge, hvordan deltagerne landede med langt over 100 kilometer i timen hen over vandet, inden de satte fødderne sikkert ned på en ponton og afventede, hvordan de fem dommere i konkurrencen ville bedømme deres præstationer i luften.

- Jeg var med på en stand sammen med nogle flere fra Dansk Faldskærms Union, fortæller Dorte Vilsgaard, og når publikum i Struer kommer til at mærke suset fra nogle af verdens bedste luftaktrobater, forventer hun alt andet lige, at det vil give så meget opmærksomhed omkring faldskærmssporten, at det også kan få flere til at melde sig ind i den lokale klub.

Om ikke andet for et prøvespring og dette bliver der så også allerede mulighed for på dagen, når A.Sport den 11. august arrangerer den første opvisning inden for disciplinen Swoop Freestyle i Struer - og også den første uden for København.

Når publikum ser, hvordan nogle af verdens bedste udspringere udfører de vildeste stunts i luften, får de selv mulighed for at se Struer og hele havneområdet med de mange tilskuere fra luften.

- Vi har aftalt, at vi arrangerer tandemspring for alle, der har lyst, fortæller Dorte Vilsgaard.

- Normalt er det noget, der sker på flyvepladsen ude ved Lindtorp. Nu får man mulighed for at komme helt ind over Struer. Det bliver noget helt specielt, fortæller hun, og forsikrer, at sikkerheden er i top, når det sker.

Holstebro-Lindtorp har således nogle af landets mest erfarne instruktører til at stå for at tage gæster med på en tur i luften og ud i et tandemspring - denne gang med landing inde midt i byen - for eksempel Karsten Kokholm, som stod for at koordinere indsatsen, da den uheldige udspringer i maj skulle bringes sikkert ned.

Dengang havde han det overordnede ansvar for afviklingen af dagens udspring fra en position på jorden.

- I luften er han lige så sikker en klippe. Vi plejer at sige, at hvis faldskærmen svigter, så vil Karsten nå at strikke en ny, inden han lander. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad der skulle ryste ham, fortæller Dorte Vilsgaard.

Du kan også selv få suset i frit fald over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce