Det bliver vildt og er kun en start

Landingen i havnebassinet i Struer kommer til at ske med over 100 kilometer i timen som her under det første officielle VM i disciplinen Swoop Freestyle i København i 2017. Foto: Lydens By

Det bliver vildt og er kun en start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To officerskammerater fra hæren har sat kulør på faldskærmssporten og bringer den nu helt ind over Struer - akkurat som de har fået stor succes med det i København

Struer: De vil gøre faldskærmssporten kendt og bringe den helt ind midt i verdens hovedstæder, hvor publikum befinder sig og står klar til at samle sig om en af de mere ekstreme discipliner inden for sporten, når det sker.

Det er den helt overordnede målsætning, når nogle af verdens bedste og mest rutinerede faldskærmsudspingere kommer til Struer og viser, hvad det går ud på, når de udfører deres stunt helt nede i øjenhøjde blandt publikum, inden de lander i havnebassinet helt inde tæt på molen med skulpturen af Sarpsborgpigen som pejlemærke under turen ned fra cirka halvanden kilometers højde.

Swoop Freestyle, kalder de sporten, som blev bragt helt ind til bymidten i København for første gang i 2014.

Idéen kom fra et par officerskammerater fra millitæret, Michael Kattrup Lassen og George Blythe, som havde etableret en faldskærmsklub på Midtsjælland, hvor de som alle andre kunne udfolde sig i det åbne luftrum og lande sikkert midt ude på landet, hvor det var begrænset, hvad de kunne tiltrække af opmærksomhed omkring deres sport.

De ville gerne sætte lidt mere kulør på sporten og henvendte sig til Københavns Kommune for at få lov til at springe ud inde over byen og lande på et par pontoner ude midt i søerne.

Umiddelbart var det halsløs gerning, og de blev da også mødt med en vis skepsis.

- Men vi fik lov til at bevise, at det kunne lade sig gøre, uden at folk kom til skade, og uden at der skete ulykker, fortalte Michael Kattrup Lassen, da han onsdag eftermiddag var i Struer for at lægge endnu en brik på plads i forbindelse med planlægningen af den første opvisning i disciplinen Swoop Freestyle for fuld udblæsning uden for København.

Året efter voksede begivenheden sig stor. Michael Kattrup Lassen og George Blythe etablerede eventfirmaet A.Sport og lagde alle kræfter i at gøre konceptet kendt.

- Vi ville gerne gøre faldskærmssporten mere pulikumsvenlig. Vi kunne jo konstatere, at medlemsantallet var på tilbagegang i de forskellige faldskærmsklubber, vi var i kontakt med, fortæller Michael Kattrup Lassen.

Vi ville gerne gøre faldskærmssporten mere pulikumsvenlig. Vi kunne jo konstatere, at medlemsantallet var på tilbagegang i de forskellige faldskærmsklubber, vi var i kontakt med.
Michael Kattrup Lassen, eventfirmaet A.Sport, København
Michael Kattrup Lassen fra eventfirmaet A.Sport vil gerne have så mange som muligt med til at udvikle opvisningen til august til en mere omfattende ektremsportsfestival, som kan blive en af de helt store begivenheder i Struer. Foto: Frede Stengaard
Michael Kattrup Lassen fra eventfirmaet A.Sport vil gerne have så mange som muligt med til at udvikle opvisningen til august til en mere omfattende ektremsportsfestival, som kan blive en af de helt store begivenheder i Struer. Foto: Frede Stengaard

Kun en start

Når det nu kommer til at ske i Struer, hvor det bliver i form af en opvisning. Konkurrencerne i den nye og vilde disciplin inden for faldskærmssporten kommer i år til at foregå i Københan et par uger efter opvisningen i Struer og til september i San Diego i Californien.

Men Michael Kattrup Lassen forventer, at det kun er starten i Struer.

- Vi vil gerne være med til at udvikle en helt ny festival-begivenhed i Struer med en masse forskellige eksempler på ekstremsport af alle slags, forklarer han.

Den store opvisning med faldskærmsudspring af den mere ekstreme kaliber i luftrummet over havnen i Struer til august er kun et eksempel på, hvad der kan komme på programmet, mener han.

- Til næste år kan det være noget helt andet, der er hovedattraktionen, siger han og lægger op til at gøre den nye ekstremsportsfestival til en af de helt store begivenheder i Struer.

- Mulighederne er der, mener han og bemærker blandt andet, at Struer Kommune i forvejen har indgået en samarbejdsaftale med Dansk Hanggliding og Paragliding Union.

Dette var også en af de væsentligste grunde til at Michael Kattrup Lassen og hans makker i eventfirmaet A.Sport var med på at indgå i et samarbejde med netop Struer, da de fik en henvendelse fra byens turist- og eventchef i slutningen af 2017.

- Vi kunne se, at der virkelig var nogle gode muligheder for at få etableret noget stort i Struer, fortælller Michael Kattrup Lassen.

Det bliver vildt og er kun en start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce