Den syriske skrædder har nu åbnet egen butik

Struer har netop fået sig en ny skrædder. Foto: Morten Stricker

Den syriske skrædder har nu åbnet egen butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Abed Algane, der kom til Danmark som flygtning fra Syrien i 2014, åbnede 1. september butik i Søndergade under navnet "Struer Skrædder".

Struer: Mannequinerne står på rad og række iført fine kjoler i forlokalet. Ude bagved står borde linet op med alskens symaskiner, og ved et enormt arbejdsbord står Abed Algane med, hvad der skal blive til et gardin mellem hænderne.

Den 30-årige syrer flygtede i 2014 til Danmark fra et krigshærget hjemland, kom til Struer i begyndelsen af 2015, begyndte at arbejde som skrædder hos Mr. Huset Arthur i Struer i foråret 2016 og har nu netop åbnet egen butik.

Det gjorde han helt præcis 1. september, hvor "Struer Skrædder" i Søndergade for første gang slog dørene op. En enkeltmandsvirksomhed, der beskæftiger sig med at sy og rette tøj, gardiner og sko samt reparation af møbler.

- Jeg startede som skrædder i 2003 tilbage i Syrien og har arbejdet med flere forskellige ting som skrædder, fortæller Abed Algane, der nåede at blive selvstændig i hjemlandet, inden han måtte forlade det.

Derfor er det også lidt af en drøm nu igen at kunne stå bag disken i sin egen butik efter at have lært en masse om det danske forretningsliv og danskerne i det hele taget i sin tid hos Mr. Huset Arthur.

Jeg forstod ingenting, da jeg kom til Danmark, så jeg har fået hjælp til at komme hertil. Nu vil jeg så bare gerne betale lidt tilbage.
Abed Algane, 30 år, ny butiksindehaver
Han er fra Syrien, 30 år gammel og hedder Abed Algane.
Han er fra Syrien, 30 år gammel og hedder Abed Algane.

Jeg vil arbejde

En tid, der faktisk ikke er helt slut, selv om Abed Algane nu også selv er blevet butiksindehaver igen.

Om formiddagen vil han stadig være at finde hos tøjbutikken i gågaden, som han også har indgået et samarbejde med, og fra 11.30 er han så under eget tag indtil lukketid.

- Jeg vil også prøve at lave aftaler med andre butikker, for jeg synes, Struer mangler en skrædder, siger Abed Algane, der selvfølgelig også meget gerne ser en masse private kunder i butikken.

Indtil videre er de kommet lige så stille hos den 30-årige syrer.

- Jeg vil arbejde og hjælpe andre. Jeg vil ikke bare bo her og tage imod penge fra kommunen, og jeg håber også, at flere andre flygtninge kan finde arbejde, siger Abed Algane:

- Jeg forstod ingenting, da jeg kom til Danmark, så jeg har fået hjælp til at komme hertil. Nu vil jeg så bare gerne betale lidt tilbage, for det, tænker jeg, er vigtigt.

Den syriske skrædder har nu åbnet egen butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce