Dansk Lydpris 2017 til hjerneforsker og jazzbassist

Borgmester Mads Jakobsen (V) overrækker her Dansk Lydpris 2017 til Peter Vuust (t.v.). Privatfoto

Dansk Lydpris 2017 til hjerneforsker og jazzbassist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Mads Jakobsen (V) overrakte torsdag årets lydpris til Peter Vuust, som er Danmarks førende forsker i musikkens virkning på hjernen.

Struer: Borgmester Mads Jakobsen (V) stod for overrækkelsen, da navnet på årets modtager af Dansk Lydpris 2017, blev offentliggjort under lydbranchens konference, Danish Sound Day, i Folkets Hus i Struer.

Prisen går til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for lyden og lydbranchen i Danmark, og i år tilfaldt æren professor og leder af Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Aalborg, Peter Vuust.

Musik på hjernen

Peter Vuust er Danmarks førende forsker på sit område, som er musikkens virkning på hjernen, og han er derudover en anerkendt jazzmusiker.

Han har netop udgivet bogen "Musik på Hjernen" og har skrevet et utal af videnskabelige artikler om blandt andet musikkens anvendelsesmuligheder inden for sundhedsvæsnet og har desuden haft stor betydning for etableringen af projekt Lydens By i Struer Kommune.

Det er blandt andet sket gennem foredrag for fagfolk om, hvordan lyd og musik kan give plejekrævende og syge borgere et bedre liv med mindre medicin.

Har sat sit præg på Struer

- Årets prismodtager har udført banebrydende forskning, som har givet indsigt i nye måder at bruge lyd og musik på. Dermed har han bidraget positivt til Danmarks styrkeposition inden for lyd. Han besidder en unik kombination af kunstneriske og naturvidenskabelige kompetencer, og er en fremragende formidler af sit område. Og så har han præget, hvordan vi i Struer tænker lyd på en ny måde i de kommunale kerneydelser, sagde borgmester Mads Jakobsen (V) i sin tale til prismodtageren.

Prismodtageren selv var beæret over at modtage prisen - en æresplakette af bronze - fra et netværk, hvor medlemmerne er specialister på mange forskellige områder af lydens vidtforgrenede univers.

 - Først og fremmest blev jeg overrasket, stolt og glad for at modtage prisen på vegne af den forskning, vi foretager i Center for Music in the Brain. Struer Kommune og Danish Sound gør et utroligt stort arbejde for at få sat lyden på det forskningsmæssige og politiske landkort. Det er vigtigt med et bindeled for den grundforskning, vi foretager i centeret, til de kliniske miljøer, borgere og musikelskere, og der er gode netværk helt afgørende. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke laver denne forskning alene, men har mange dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere, som fortjener en stor del af æren, sagde Peter Vuust.

 

Det perfekte match

Uddelingen af årest lydpris fandt sted under overværelse af cirka 100 af den danske lydbranches fremmeste repræsentanter, som var samlet til Danish Sound Day arrangeret af innovationsnetværket Danish Sound.

Sidste år foregik konferencen Danish Sound Day i DRs tidligere radiohus på Frederiksberg, og i år lægger Struer Lydens By rammer til dagen. Dermed opretholder netværket traditionen med at mødes på steder med den gode lyd som et historisk omdrejningspunkt. 

Struer fejrer i år 100 års jubilæum som købstad, og kommunen sikrede sig allerede sidste år værtskabet for årets konference, så de tilstrømmende lydspecialister kunne være med til at festligholde Struers lange historie med lyd og innovation.

- Jeg har glædet mig til i dag. Selvfølgelig fordi Struer er Lydens By, men også fordi konferencen handler om at bringe den nyeste viden ind, forbinde stærke kræfter og derigennem skabe innovation. Det er i høj grad noget, Danish Sound Day står for, og noget der historisk har været med til at skabe Struer. Og så fejrer vi netop historien ved, at det foregår midt under byens købstadsjubilæum. Så det er det perfekte match, siger borgmester Mads Jakobsen om hele arrangementet.

 

 

Dansk Lydpris 2017 til hjerneforsker og jazzbassist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce