Dagbladets chefredaktør sætter sig i spidsen for Lydens By

Dagbladets chefredaktør, Peter Kjeldbjerg, bliver chef for Lydens By i Struer fra 1. januar 2018. Foto: Johan Gadegaard

Dagbladets chefredaktør sætter sig i spidsen for Lydens By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Kommune har ansat Peter Kjeldbjerg som chef for fem medarbejdere, der skal give Lydens By flyvehøjde og gøre det hele meget konkret og samtidig sørge for at få budskabet langt ud over kommunegrænsen.

Struer: Der er nu sat navn på den nye chef for Lydens By.

- Stillingen blev slået op i starten af november, og da fristen udløb, havde vi 27 spændende ansøgninger på bordet, oplyser kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark.

Alle med vidt forskellig baggrund, og da alle havde været på vægten, var folkene i ansættelsesudvalget enige om at hente chefredaktøren for Dagbladet Holstebro-Struer og Folkebladet Lemvig til Struer.

- Peter Kjeldbjerg forener de mange kompetencer, Lydens By har brug for hos projektets chef, fortæller Mads Gammmelmark.

Peter Kjeldbjerg har blandt andet arbejdet med finansiering af iværksættere i Nupark og siddet i bestyrelser for blandt andet Musikteatret Holstebro. Han har også en fortid som både journalist og tv-vært og senest som chefredaktør for Dagbladet Holstebro-Struer og Folkebladet Lemvig.

- Så han kender området, og han har også erfaring med at lede projekter i EU-regi, konstaterer Mads Gammelmark.

I Struer bliver det hans primære opgave at få alle til at gå i takt. Ikke nødvendigvis i lige geledder. Der skal være plads til at bevæge sig ud på et sidespor med de vilde ideer. Men det bliver Peter Kjeldbjergs opgave at få alle til at gå samme retning.

Det skal være et sted, hvor der sker noget. Det er ikke et skrivebordsprojekt. Det skal være et sted, hvor folk og foreninger kan henvende sig og få tingene til at ske.
 

Ud over rampen

Det er således kun et par måneder siden, Struer Kommune kunne lancere et nyt samarbejde med både turistforeningen, handelsstandsforeningen og Struer Erhvervsforening, som gik sammen om at få etableret det nye sekretariat for hele Lydens By-projektet, hvor Peter Kjeldbjerg nu er ansat som chef.

- Eller vi vil hellere kalde det for et værksted, siger Mads Gammelmark.

- Det skal være et sted, hvor der sker noget. Det er ikke et skrivebordsprojekt. Det skal være et sted, hvor folk og foreninger kan henvende sig og få tingene til at ske - uanset om det er inden for erhvervsområdet eller i et samspil med kulturinstitutionerne og alle de mange foreninger, som skal være med til at løfte projektet, fortæller han.

Så Peter Kjeldbjerg bliver ikke alene om at få projeketet sat på skinner.

- Han bliver chef for fem medarbejdere. Struer Kommune kommer med den ene. Det behøver ikke være en hemmelighed, at det bliver Ane Sofie Kehlet, som har stået i spidsen for hele Østergade 16-projektet, og vi skal så i gang med at få ansat de andre - blandt andet en skarp kommunikationsmedarbejder, som kan være med til at få budskabet om Struer kendt som Lydens By ud i en bred vifte af nationale medier, og en projektmedarbejder, som kan samle trådene og få tingene til at ske, forklarer Mads Gammelmark.

- Vi har et forslag klar, så vi kan få sat gang i ansættelsesproceduren, men vi mente, at det selvfølgelig ville være bedst, at Peter Kjeldbjerg fik lejlighed til at godkende opslagene som den nye chef for projektet og måske komme med ændringsforslag og få sat sit aftryk på, hvordan de skal formuleres, oplyser han.

Dagbladets chefredaktør sætter sig i spidsen for Lydens By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce