Dårlig gas fik hundredvis af gasfyr til at gå ud

HMN Naturgas kom til at sende dårlig gas ud til forbrugerne i Struer og omegn, og det betød, at 100 husstande pludselig stod uden varme. På billedet er der fut i gassen i forbindelse med en kontrolleret afbrænding forud for en flytning af nogle gasrør. Arkivfoto

Dårlig gas fik hundredvis af gasfyr til at gå ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturgas-kunder i Struer og omegn stod pludselig uden varme, fordi klumper i gassen fik deres fyr til at gå ud - og de kunne ikke selv genstarte det uden hjælp.

Struer: Vinteren er over os - og så går fyret ud.

Det kan hurtig blive en kold fornøjelse. Og det var lige netop det, der skete for et stort antal naturgaskunder i det nordvestjyske op til weekenden.

Fredag morgen stod mindst 100 husstande alene i Struer og omegn uden varme, fordi deres gasfyr var gået ud i løbet af natten.

Det førte til en sand telefonstorm hos HMN Naturgas I/S, som står for distributionen af naturgas til forbrugerne i området.

- Vi har hørt fra cirka 100 forbrugere i løbet af morgenen. Deres gasfyr er gået ud, lød det fra Malene Hadrup, som er kommunikationschef hos HMN Naturgas I/S.

 

Vi har hørt fra cirka 100 forbrugere i løbet af morgenen. Deres gasfyr er gået ud.
Malene Hadrup, kommunikationschef, HMN Naturgas I/S.

Ring efter hjælp

HMN Naturgas I/S er et fælleskommunalt interessentskab, der ejes af 32 kommuner i Hovedstadsområdet og 25 kommuner i Midt- og Nordjylland, og det sidder på landets suverænt største net til distribution af naturgas.

Men det kunne ikke forhindre en fejl i den gas, der blev sendt ud til forbrugerne via gasnettet.

Og det betød ikke bare, at de mange gasfyr gik ud. Det gav også ekstra frustrationer hos de mange kunder, der måtte opgive at genstarte fyret på egen hånd.

Ifølge HMN Naturgas I/S skyldtes problemet, at der var kommet "en smule gas" med forringet kvalitet ud i gasnettet i området.

- Gasforbrugerne kan selv forsøge at genstarte gasfyret, hvis det er gået ud. Lykkes det ikke efter nogle forsøg, skal man ringe til sin vvs-installatør, som kan løse problemet, skrev HMN Naturgas I/S i en servicemeddelelse til kunderne, efter at naturgasselskabet havde orienteret vvs-installatørerne i området om problemet. 

 

Luft i rørene

Problemet med de kolde fyr fik et stort antal kunder til at henvende sig for at få hjælp til at få gang i fyret igen.

Og det er ikke så mærkeligt, at kunderne ikke selv kunne få gang i deres fyr igen, for det var en sjælden fejl, der fik fyrene til at gå kolde.

- Det er ikke noget, der er sket før, så vidt jeg ved, lyder det fra Malene Hadrup, som forsikrer, at alle, der har henvendt sig med problemet, er blevet hjulpet.

- Alt er tilbage til normal, siger Malene Hadrup, der forsikrer, at alle forbrugerne er på gasnettet igen, og alle fyr fungerer.

- Problemet med den dårlige gas blev løst fredag formiddag. Der var et efter-arbejde med at få folk på nettet igen. Det var folk, som ikke selv kunne få gang i fyret igen, siger Malene Hadrup, som forklarer, at det helt konkret drejede sig om, at der kunne stå luft i rørene.

- Det skal luftes ud. Det skal der en vvs'er til, siger Malene Hadrup.

 

Biogas under mistanke

Ifølge Malene Hadrup var problemet begrænset til Struer og omegn, som var det eneste område, hvor der blev meldt om fyr, som var gået ud.

Det stod mandag eftermiddag ikke helt klart, hvorfor det gik galt i Struer, og hvorfor resten af det landsdækkende net ikke blev ramt. Eneste tænkelige forklaring er ifølge Malene Hadrup, at der er blevet tilført gas af en dårligere kvalitet til gasnettet lige netop i Struer-området.

- Det må være biogas, der bliver tilført til gasnettet lokalt, siger Malene Hadrup, som på forhånd frikender naturgassen fra Nordsøen fra at være af svingende kvalitet.

- Naturgassen har en meget høj og ensartet kvalitet, siger hun. 

Kan det ske igen?

- Det burde ikke kunne ske igen. Og nu har vi sat en ekstra sikkerhedsforanstaltning ind, så vi er på den sikre side, siger Malene Hadrup.

Dårlig gas fik hundredvis af gasfyr til at gå ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce