Centimeter fra at slå den femdobbelte verdensmester

Feltet ligger klar til start, men desværre var der hele lørdag eftermiddag alt for lidt vind til at det kunne lade sig gøre at få afviklet en hel sejlads. Søndag blev der afviklet fire. Foto: Johan Gadegaard

Centimeter fra at slå den femdobbelte verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mike Rasmussen og hans mandskab fra Struer Sejlklub kom godt fra start under årets første VM-kvalifikationsstævne for H-både på bugten ved Struer.

Struer: Mike Rasmussen og hans mandskab fra Struer Sejlklub var under den sidste af i alt fire sejladser søndag eftermiddag ekstremt tæt på at slå den fem-dobbelte verdensmester, Claus Høj Jensen.

- Vi var centimeter fra at slå ham, og var det lykkedes var vi blevet nummer seks i den samlede stilling, og han var blevet nummer syv. Nu blev han nummer fem, og vi blev nummer otte. Det var selvfølgelig rigtig ærgerligt, fortalte Mike Rasmussen, da han søndag aften var nået hjem efter en lang weekend på bugten ved Struer.

Som udgangspunkt ville han have været godt tilfreds med en placering i top ti.

- Vi har fået helt ny båd, og det er jo årets første store stævne, sagde han efter den sidste test af formen inden weekendens dyst på vandet i onsdags for at drosle forventninger lidt ned.

Men med en placering som henholdsvis nummer to, nummer fem og nummer ti i de tre sejladser, som talte med i den endelige stilling, kunne han nu alligevel ikke lade være med at ærgre sig lidt over, at det kun rakte til en ottendeplads i feltet.

Nu gælder det så kun om at se fremad mod næste VM-kvalifikationsstævne i Vallensbæk om en måneds tid.

Den anden og sidste deltager i årets første VM-kvalifikationsstævne fra Struer Sejklub, Karl Daniels og hans mandskab i båden Senorita, var tilfredse med at det lykkedes at opfylde en målsætning om at holde sig fri af den absolutte bundplacering.

Uden at tabe en eneste af de fire gennemførte sejladser endte de på en placering som nummer 25 ud af de 27 H-både, der stillede op til stævnet i Struer, og de har på forhånd meldt fra til årets næste fire VM-kvalifikationsstævner.

- Vi stiller kun op fordi det første VM-kvalifikationsstævne bliver arrangeret i Struer og for at støtte Struer Sejlkub, sagde Karl Daniels på forhånd.

Resultat
1: Søren Wissing, Brejning Sejlklub2: Claus Hovgaard, Sejlklubben Neptun, Vejle

3: Thomas Sennels, Aarhus Sejlklub

8: Mike Rasmussen, Struer Sejlklub

25: Karl Daniels, Struer Sejlklub

Slet ingen vind

Men de fik så også en oplevelse, og for sejlklubben blev stævnet en succes.

- Vi kan kun være tilfredse med hele forløbet, fortæller stævnelederen fra Struer Sejlklub, Otto G. Jensen.

Den eneste anke skulle da lige være mangel på vind.

- Vi skal op på et sted mellem to og fem sekundmeter for at det kan lade sig gøre at få afviklet en sejlads, og hele lørdagen var der bare slet ingen vind. Jeg var selv ude ved feltet for at se, hvordan det gik, da de havde været på vandet et par timer, og da jeg nærmede mig, lå de bare helt stille. De lå ude i et helt lufttomt rum, hvor der bare slet ikke var vind nok til at få sendt dem afsted, fortæller han.

Så klokken 16.30 blev stævnet afblæst.

- Banelederen vurderede, at det måtte være nok. På det tidspunkt havde både ligget klar i over fire timer, og de havde forsøgt at få sendt feltet afsted et par gange eller tre, fortæller Otto. G. Jensen.

En halv time senere kom der så lidt vind.

- Men da var alle jo kommet i land, og vi måtte vente til søndag, hvor vi heldigvis fik lidt mere vind, så vi kunne få afviklet fire sejladser, forklarer han.

Centimeter fra at slå den femdobbelte verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce