Børn og unge på Thyholm skal løbe 5000 kilometer

Deltagerne i Club 5000 er klar til endnu en løbetur og jagten på de sammenlagt 5000 kilometer. Pressebillede

Børn og unge på Thyholm skal løbe 5000 kilometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Club 5000 har set dagens lys på Thyholm. Børn og unge løber sammen to gange om ugen. Gitte og Jens Johnsen står bag tiltaget, der skal øge konditionen hos børn og unge og medvirke til at fjerne Struer Kommune fra en kedelig sundhedsstatistik. Der venter en stor præmie ved sammenlagt 5000 kilometer.

Hvidbjerg: Det var egentlig meningen, at Gitte Johnsen "bare" skulle have været håndboldtræner for et børnehold i denne sæson.

Men da hun konstaterede, at børnene ganske enkelt var i dårlig form, besluttede hun sig for at gøre noget konstruktivt. Hun oprettede sammen med sin mand, Jens Johnsen, Club 5000 som et supplement til Thyholm Løbeklub.

- Mange af børnene kunne slet ikke holde til håndboldspillet, siger Gitte Johnsen som baggrund for det nye tiltag.

Club 5000 er for børn og unge op til 15 år, og deres forældre er også meget velkomne til at løbe med. De interesserede mødes hver mandag og onsdag klokken 17 med start fra løbeklubbens lokaler i Østergade i Hvidbjerg.

Det er ikke tilfældigt, at det hedder Club 5000. Deltagerne skal nemlig løbe 5000 kilometer. Sammenlagt vel at mærke. Når de 5000 kilometer er nået, venter der en stor og ikke nærmere defineret præmie til hele holdet, og samtidig er der en præmie til den, der har løbet længst.

Det er også muligt at bidrage til det samlede kilometertal ud over de planlagte træningsdage. Det kræver blot, at mor eller far bekræfter på en seddel, at barnet har løbet det nedskrevne kilometertal.

Der gik ikke lang tid, før vi kunne begynde at se resultater. Allerede nu viser børnene og de unge meget mere udholdenhed - blandt andet ved håndboldtræningen.
Gitte Johnsen, initiativtager til Club 5000

Har båret frugt

Løbetræningen har fundet sted i nogle uger, og Gitte Johnsen kan konstatere, at det allerede har båret frugt.

- Der gik ikke lang tid, før vi kunne begynde at se resultater. Allerede nu viser børnene og de unge meget mere udholdenhed - blandt andet ved håndboldtræningen, siger Gitte Johnsen.

Club 5000 er ikke startet for, at børnene og de unge skal vælge noget andet fra - det er blot et tilbud, som er gratis, hvor det også er hyggeligt at løbe i samlet flok.

- Nogle går og andre løber, men alle får rørt sig, siger Gitte Johnsen og tilføjer, at der er plads til mange flere.

Indtil videre har der været 26 børn og unge med, og gennemsnittet ligger på 14-16 deltagere samt 5-7 forældre pr. gang. Hvis både børn og voksne deltager i træningen, har de noget at snakke om ved aftensbordet efter træningen.

Øger sundheden

Initiativtagerne håber, at Club 5000 kan bidrage til at øge den lokale sundhed og måske give færre overvægtige børn og unge.

- Det er ikke spændende at skulle fortælle børn og unge i Struer Kommune, at de ligger i bunden på landsplan, når det gælder sundhedstilstanden. Det forsøger vi så her på Thyholm at gøre noget ved, siger Gitte Johnsen.

I Thyholm Løbeklub er de glade for det nye initiativ.

- Vi var straks med på ideen, og selvfølgelig må de bruge vores lokaler. Vi er klar til at hjælpe, hvis de har brug for det, siger Steen Mogensen, der er formand for løbeklubben på Thyholm.

Han er positivt overrasket over den flotte opbakning til Club 5000 og mener, at det måske kan kopieres andre steder i kommunen.

Der vil også være klubaftner i Club 5000, og det første fælles arrangement er byløb i Hurup lørdag den 20. oktober, hvor de skal gå eller løbe fem kilometer. Der er allerede tilmeldt 21 børn og unge fra Club 5000.

Club 5000 vil være finansieret af fonde, kommune og måske små sponsorater.

Børn og unge på Thyholm skal løbe 5000 kilometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce