B&O danner ramme for debat om arbejdskraft

Finansminister Kristian Jensen (V) er blandt talerne, når 115 virksomhedsejere og politikere mandag mødes i B&O's Innovation Lab til årets Erhvervstræf. Arkivfoto

B&O danner ramme for debat om arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervlivet mangler arbejdskraft og Struer Kommune halter bagud, når det gælder optaget på erhvervsuddannelserne. Mandag får 115 politikere og virksomhedsejere muligheden for at lade sig inspirere af hinanden.

Struer: Hver tredje virksomhed i Midt- og Vestjylland har oplevet at måtte søge forgæves efter kvalificeret arbejdskraft. Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri fra maj måned sidste år. Den udfordring - og flere andre - skal drøftes, når Bang & Olufsens Innovation Lab mandag danner ramme om årets Erhvervstræf i DI Midtvest.

115 deltagere har indtil videre meldt deres ankomst til arrangementet, hvor blandt andre finansminister Kristian Jensen (V) og chef for Lydens By, Peter Kjeldbjerg er på talerstolen. Og så vil Bang & Olufsen benytte lejligheden til at fortælle om deres egen transformation som virksomhed, og hvordan virksomheden har løst problemet med at få kvalificeret arbejdskraft til lokalområdet:

- Vi har blandt andet et tæt samarbejde med universiteter, så vi er tætte på grundforskningen i lyd, siger kommunikationschef Jens Gamborg.

Struer-virksomheden har derudover haft held med at finde kvalificeret arbejdskraft flere steder i udlandet ved at fokusere sin forretning:

- Vi har blandt andet tiltrukket medarbejdere ved at give dem en mulighed for at gå i dybden - det budskab synes jeg er attraktivt, siger han.

Idéen med de erhvervstræf er at inspirere hinanden - vi kører efter "best practice"-princippet, så man ikke hver gang skal ud og opfinde den dybe tallerken.
Claus Arberg, talsperson for DI Midt Vest

Inspirer hinanden

Virksomheder fra syv midt- og vestjyske kommuner er inviteret med til erhvervstræffet. Seks af kommunerne - heriblandt Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Skive har alle oplevet en kraftig vækst i antallet af optag på kommunernes erhvervsuddannelser fra 2017 til 2018. Væksten varierer fra 2,8 til 9,6 procentpoint. Landsgennemsnitligt hedder væksten 0,9 procentpoint.

Men i værtsbyen Struer ligger væksten kun på 0,2 procentpoint. Og det tal håber talsperson for DI Midt Vest Claus Arberg, at de fremmødte kommunalpolitikere kan få inspiration til at få vendt:

- Ideen med de erhvervstræf er at inspirere hinanden - vi kører efter "best practice"-princippet, så man ikke hver gang skal ud og opfinde den dybe tallerken, siger han og fortsætter:

- Så udover at virksomhederne inspirerer hinanden, så håber vi da også, at kommunerne gør det samme.

B&O danner ramme for debat om arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce