Baby-boom i Struer

195 nye ansigter kom til verden i Struer kommune i 2017. Det er det højeste antal nyfødte i flere år. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Baby-boom i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver godt brug for børneværelser - også i fremtiden. 195 nye struerboere så i 2017 dagens lys og det er det største antal i flere år.

Struer: Der bliver ekstra brug for børneværelser i Struer Kommune, hvor antallet af nyfødte babyer er steget i løbet af de sidste fem år. 182 levendefødte børn kom således til verden i 2012. I 2017 var tallet steget til 195. Det vækker glæde på borgmesterkontoret:

- Det synes jeg da bare er positivt. Det er gode tegn, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), der ser på tallene med stor optimisme.

Det stigende børnetal skriver sig godt ind i kommunens strategi om at få en mere kontinuerlig bosætningsindsats i kommunen, så man om få år forhåbentlig kan byde endnu flere nye struerboere velkomne på fødegangene.

- Vi skal have mere markedsføring af kommunen og så skal vi blive bedre til at tage imod de borgere, der flytter til, siger borgmesteren, og henviser til et oplæg om bosætningsindsatsen, som skal i økonomiudvalget i uge 17.

Her skal udvalget tage stilling til, hvorvidt der skal sættes 2-300.000 kroner af på budgettet til en forstærket indsats.

Levende-fødte i Struer Kommune
2012: 1822013: 176

2014: 141

2015: 164

2016 :173

2017: 195

Kilde: Danmarks Statistik

Flere indvandrere

Et dyk længere ned i fødselsstatistikken viser, at de små nye ansigter i kommunen nu i højere grad har udenlandsk blod i årene. 27 procent af de nyfødte børn, der er kommet til i 2017 har forældre med indvandrerbaggrund - mod ni procent i 2012.

Dén stigning kommer ikke bag på Struers borgmester:

- Det hænger jo sammen med den store indvandring, der var for nogle år siden og de sidste par år har vi ikke modtaget flygtninge, siger han.

Det stigende antal indvandrerbørn udgør ikke i sig selv et problem, men der grund til at holde øje med, hvor børnene ender, når de skal fordeles ud i institutionerne, mener han:

- Det ligner ikke noget, at vi koncentrerer alle med ikke-vestlige baggrund på de samme institutioner. Det har vi fokus på nu og det skal vi også have fremadrettet, siger borgmesteren.

Udover stigningen i antallet af børn af forældre med indvandrerbaggrund, viser statistikken også, at der i 2017 var flere drenge - end pigebørn blandt de nyfødte.

Baby-boom i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce