Unge roere med fart i bådene

Holstebro-roeren Frederik Taulbjerg (til venstre) og hans kolleger var tidligere på sæsonen kun tre sekunder fra verdensrekord. Foto: Holstebro Roklub

Unge roere med fart i bådene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Taulbjerg og den danske U23 firer uden styrmand skal deltage ved World Cup-stævnet i schweiziske Luzern på lige fod med etablerede seniorhold.

Holstebro: Mens Trine Dahl Pedersen ikke kommer i vandet ved World Cup-stævnet i Luzern i weekenden, efter hun har mistet pladsen i damefireren, så kommer kæresten Frederik Taulbjerg det.

Taulbjerg er en del af den danske U23 firer uden styrmand, der tidligere på året var kun var tre sekunder fra verdensrekorden, er nemlig på deltagerlisten i Schweiz - i seniorklassen vel at mærke. U23-båden har nemlig roet så stærkt i denne sæson, at den får chancen for at prøve kræfter med de allerbedste seniorer.

- Det er spændende, for her kan vi tale om en båd, der virkeligt har potentiale til noget stort og allerede roer lige op med de bedste både. De har måske en 4-5 sekunder op til italienerne, som lige nu er de bedste i verden, men de er ikke langt fra, konstaterer Freddy Quist, kaproningschef i Holstebro Roklub.

Han kan også glæde sig over, at den danske firer uden styrmand for U19 herrer, der har en ren Holstebro-besætning, har kvalificeret sig til U19 VM i Tjekkiet til august. Fireren består af Nichlas Ulnits, Kaare Mortensen, Casper Lindballe Petersen og Magnus Valbirk.

Samtidigt skal Søren Madsen og Frederik Gertsen Lund sidde med i den næstbedste danske U17 firer uden styrmand, når den i slutningen af juli deltage i Coupe de la Jeunesse i Cork, Irland, som er for de roere, der ligger udenfor landsholdsregi. U17-båden tilhører de yngste i feltet, men har allerede slået flere både, selv om der har været op til tre års aldersforskel på Holstebro-roerne og deres konkurrenter.

- Det er beviset på, at de næste allerede er begyndt at vise, at de er på vej, forklarer Freddy Quist.

Unge roere med fart i bådene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce