Udskyder OL-drømmen efter trafikulykke

Mathias FerrÈ Poulsen, ung talentfuld judokæmper

Udskyder OL-drømmen efter trafikulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årige Mathias Ferré Poulsen er en af Danmarks bedste judokæmpere, men en alvorlig trafikulykke i sommeren 2016 har mere eller mindre lukket døren for at komme med til OL i Tokyo.

Mittersill: Allerede som ungdomskæmper blev Mathias Ferré Poulsen dansk mester i både junior- og seniorrækken, og har en stribe nationale titler på CV'et, til trods for at han kun er 21 år gammel.

Ved DM i november blev det kun til sølv, men før det har holstebroeren hentet tre guld, en sølv og en bronzemedalje ved de seneste syv års danske seniormesterskaber. Dertil kommer fire danske ungdomsmesterskaber, og derfor har han i flere år været regnet for et af de bedste bud på en dansk judo-deltager ved De Olympiske Lege i Tokyo i 2020.

En målsætning, han også selv har arbejdet stenhård for at opnå, men som han ikke længere ser som et realistisk mål. En alvorlig trafikulykke i juni 2016, hvor han kørte frontalt sammen med en modkørende bil med 80 kilometer i timen, har sat judokæmperen tilbage i forhold til karriereplanen, og derfor hedder målet nu OL 2024 i Paris, selvom han ikke fuldstændigt vil lukke døren for legene i Tokyo.

- Havde det ikke været for ulykken, havde jeg været et sted, hvor det var realistisk for mig at komme med til det næste OL. Men det tog mig omkring et år, før jeg igen var helt skadesfri, og det har sat mig så meget tilbage, at det nok er mere realistisk at tale om 2024 i stedet, fortæller Mathias Ferré Poulsen på en mobiltelefon fra østrigske Mittersill, hvor han er på træningslejr.

Mathias Ferré Poulsen flyttede i 2015 til København for at tilslutte sig Danmarks førende judoklub, Politiets Judoklub, i jagten på at nå verdenstoppen indenfor sin sport, hvor han konkurrerer i under 66 kilo-klassen.

Havde det ikke været for ulykken, havde jeg været et sted, hvor det var realistisk for mig at komme med til det næste OL. Men det tog mig omkring et år, før jeg igen var helt skadesfri og det har sat mig så meget tilbage, at det nok er mere realistisk at tale om 2024 i stedet.
Mathias Ferré Poulsen, judokæmper.

Måske ikke helt død

Drømmen om 2020 er så at sige lukket, eller næsten i hvert fald. Det er ikke en målsætning længere, men byder muligheden sig for at komme med, sætter den 21-årige judokæmper sig gladeligt på flyet til Japan.

- Mit primære mål er at komme med til EM den sidste uge i april, og det er der, jeg har mit fokus. Men hvis resultaterne flasker sig så meget, at jeg pludselig får de point, der skal til på verdensranglisten for at kvalificere mig, tager jeg selvfølgeligt med til OL, siger Mathias Ferré Poulsen.

Men vejen er lang. Kun de 20 bedste i hver vægtklasse kommer med til OL og efter sin ufrivillige pause fra sporten er Mathias droppet helt ned som nummer 287 på verdensranglisten.

- Ulykken lå nok lidt for tæt på OL i forhold til kvalifikationen, fordi det har taget noget tid at komme tilbage. Det er først det seneste halve år, jeg har været helt tilbage og fuldstændigt skadesfri, forklarer han.

Det er dog ingen sure miner, selv om nogle af drømmene er blevet udskudt. Han ved godt, at han bare skal være glad for, at han overhovedet kan dyrke sin sport.

- Til at begynde med, sagde de at jeg aldrig ville komme til at dyrke judo igen, men nu er jeg tilbage på måtten, og det er jeg glad for. Jeg har satset alt på den her sport, fortæller Mathias Ferré Poulsen.

Udskyder OL-drømmen efter trafikulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce