Tamme HB vågnede op for sent

Per Lauge beholdt sin plads i startopstillingen, da HB tabte med 2-1 til VSK Århus. Arkivfoto: Morten Stricker

Tamme HB vågnede op for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det overordnede tema forblev det samme, da Holstebro Boldklub lørdag tabte i Aarhus. Masser af boldbesiddelse, men ingen kynisme foran målet.

Aarhus: Som så mange gange før kom det offensive spil aldrig til at sprudle for HB, der lørdag eftermiddag mødte VSK Århus på udebane.

På trods af en jævnbyrdig første halvleg kom værterne i front fem minutter før pausen efter en fejl i forsvaret.

Det så ud til at ryste spillerne, som efter en times spil igen kunne se cifrene på måltavlen ændre sig. Et hjørnespark blev fejlvurderet af målmand Martin Andersen, og så stod der ellers 2-0.

Kampen i tal
VSK Århus - Holstebro Boldklub 2-1 (1-0)Danmarksserien, herrer

Mål: 1-0 (31.) Sebastian Spornberger 2-0 (58.) Anders Schultz 2-1 Andreas Kiilerich, straffespark (79.)

Advarsler: VSK Århus 2, HB 3 (Casper "KP" Petersen, Stefan Bachmann Nielsen og Emil Laursen)

Rørte endelig på sig

Endnu havde de selvtillidsramte HB'ere dog ikke smidt håndklædet i ringen. Med lidt over ti minutter tilbage fremtvang anfører Andreas Kiilerich et straffespark, som han efterfølgende scorede på.

Det tændte en gejst, cheftræneren har savnet at se.

- Endelig så jeg det udtryk blandt spillerene, jeg har ventet på. Vi pressede på, og der var optræk til noget godt. Håndbremsen blev sluppet, siger HB-træner Kim Kristensen.

En måned uden sejr

Men selvom indstillingen ændrede sig, og gåpåmodet blev fundet frem, sluttede det igen med et nederlag for Kim Kristensen og spillerne.

HB formåede ikke at slå til, da chancerne bød sig. Dermed er det nu en måned siden, at at holdet, der har ambitioner om at rykke op i 2. division, senest har vundet en kamp.

Og det sætter sig i de hvidklædte mænd på banen, bemærker træneren.

- Det rumsterer i spillernes hoveder, for vi ved godt, vi ikke bør rode rundt så langt nede i tabellen. Det er hårdt for fodboldspillere. Vi må gå efter små succesoplevelser, lyder det fra Kim Kristensen efter nederlaget på 2-1.

Stadig en syg patient

Det har bestemt været et mørkt efterår for Holstebro Boldklubs førstehold indtil videre.

I gennemsnit har HB'erne scoret et enkelt mål samt hentet 0,91 point per kamp. Det efterlader holdet på en ottendeplads, hvor kun Aarhus Fremad og Lystrup IF har klaret sig dårligere.

Af den åbenlyse grund havde cheftræneren rystet posen før lørdagens kamp mod VSK Århus. Til forskel fra mødet med Viby IF fik Sebastian Lau og Frederik Søvndahl chancen fra start.

Det hjalp en smule på symptomerne, men i det store hele er HB-patienten stadig ikke helbredt.

- Hele tiden skal man finde en balance, hvor der ikke bliver lavet alt for meget om, for så går det ud over det, vi gør rigtigt. Man kan ikke bare skifte otte mand, konstaterer Kim Kristensen.

Næste opgave for ham og resten af HB-truppen er mod IF Lyseng. Kampen spilles søndag den 28. oktober klokken 13 i Holstebro Idrætspark.

Tamme HB vågnede op for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce