VM i Wado-karate kan blive i Vestjylland

Billedet her er fra EM i karate, der blev afviklet i Gråkjær Arena i 2015. Nu håber cheftræner for Budo Sportskarate, at kommunen vil være med til at gentage successen med VM i 2021. Arkivfoto: Johan Gadegaard

VM i Wado-karate kan blive i Vestjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budo Sportskarate vil gerne holde VM i Wado-karate i Gråkjær Arena, og de har derfor søgt Holstebro Kommune om støtte. Det vil være et arrangement, der både vil gavne klubben og kommunen, mener cheftræner.

Holstebro: De røde, grønne, sorte og mange andre farvede bælter kommer måske til at præge Holstebros bybillede i 2021, hvis VM i stilarten Wado-ryu-karate afholdes i Holstebro Kommune til den tid.

Det er den lokale karateklub, Budo Sportskarate, der har søgt Holstebro Kommune om tilskud. Ved VM i Curacao sidste år blev klubben tilbudt at afholde det næste VM. Et tilbud, som klubben ikke kunne sige nej til.

- Vi skal bare have en fed oplevelse, der sætter os på verdenskortet, så vi kan gå med oprejst pande over det, siger Kim Brix Andersen, cheftræner for Budo Sportskarate.

Det er ikke første gang, at Budo Sportskarate søger tilskud fra kommunen. I 2015 afholdt klubben nemlig EM i karate, der også fandt sted i Gråkjær Arena. Dette event gav stor ros fra deltagerne.

- Hver eneste gang, vi er ude til turneringer i Europa, kommer der nogen op til mig og roser vores arrangement fra 2015. Kommunen var dengang yderst hjælpsom, og det var helt klart en del af successen, siger Kim Brix Andersen.

Fyldte hoteller

Cheftræneren anslår, at der vil deltage omkring 900-1000 udøvere, hvis arrangementet bliver til virkelighed. Oveni vil arrangementet tiltrække flere tusinde turister, hvilket vil være til gavn for kommunen.

- Det vil være en god investering fra kommunens side, for alle hotelpladser vil blive booket op. Når du deltager i et VM, så skal familie selvfølgelig med for at se dig, siger Kim Brix Andersen.

Da klubben afholdte EM i 2015 blev både Holstebro, Struer og Lemvigs hoteller fyldt op med deltagere og turister, ligesom Kim Brix Andersen fortæller om flere nationer, der lejede sommerhuse og tog på kroophold under turneringen. Derfor ser cheftræneren også optimistisk på, at kommunen vil give sin støtte.

- Jeg håber, at der vil blive taget godt imod forslaget. Jeg synes, det er en god idé, at man sørger for at få flere forskellige sportsgrene til kommunen, siger Søren Olesen (O), formand for Erhvervs- og Turismeudvalget.

Erhvervs- og Turismeudvalget vil drøfte klubbens ansøgning på et møde på onsdag.

VM i Wado-karate kan blive i Vestjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce