Holstebro-svømmer jubler over EM-billet

Helena Rosendahl Bach kan juble over en plads ved EM i svømning til december. Foto: Johan Gadegaard

Holstebro-svømmer jubler over EM-billet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årige Helena Rosendahl Bach fra Holstebro er klar til at repræsentere Danmark ved EM på hjemmebane i december.

Greve: EM på hjemmebane i København har været den helt store drøm for Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub i dette efterår.

Søndag aften gik drømmen i opfyldelse, da det lykkedes at kommer under EM-kravet på 800 meter fri ved DM på kortbane i Greve. Hun svømmede i tiden 8.38.77.

Hun kom ind på en sølvmedaljeplads på den lange distance, og dermed var begge krav opfyldt. Holstebro-pigen er i gang med sin første sæson som seniorsvømmer. Hun har tidligere været med til EM som juniorsvømmer. Men EM som senior på hjemmebane i København er det største i karrieren.

- Jeg ved ikke, om det helt er gået op for mig, at jeg skal med til EM. Det er det, jeg har trænet for. Jeg var ved at tvivle på, at det lykkedes, da jeg har været meget tæt på i andre løb, siger Helena Rosendahl Bach, da Dagbladet fangede hende søndag aften.

Hun var med i kampen om EM-billetterne i ikke mindre i fire løb. I 400 meter fri slog hun klubrekorden to gange og kom under EM-kravet, men hun blev slået af et par andre danskere, og dermed måtte hun vente på den endelige udtagelse.

På 400 meter medley hentede hun også en sølvmedalje, men tiden var ikke under EM-kravet.

- Jeg glæder mig meget til at komme med til EM i Danmark. Der er kun 31 dage til det starter. Hele min familie skal med over og se det, siger Helena Rosendahl Bach, der er HHX-elev i Holstebro. Hun har svømmet hele sin karriere i Holstebro Svømmeclub.

Det er mange år siden, at en af lokale svømmere er gået hele vejen fra de yngste talenthold til et stort internationale mesterskab.

EM afvikles i Royal Arena i København fra den 13. december - 17. december.  

 

 

Holstebro-svømmer jubler over EM-billet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce