Fodboldklubber fortsætter med fælles elitesamarbejde

Historisk set har de været modstandere på banen, men når det handler om fodboldsamarbejdet FS Holstebro, arbejder man så godt sammen om tingene, at de fire moderklubber nu har forlænget afttalen med fire år. Arkivfoto

Fodboldklubber fortsætter med fælles elitesamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talentsamarbejdet FS Holstebro har fundet sit fodfæste og derfor var der ingen slinger i valsen hos de fire moderklubber, om samarbejdet skulle forlænges.

Holstebro: De tog næsten 15 år fra ideen blev født, til Måbjerg IF og Mejrup Fodbold i 2013 fandt sammen og lavede en fælles eliteoverbygning kaldet FS Holstebro.

Tankerne om, at Holstebros fodboldklubber i fællesskab kunne give de dygtigste fodboldspillere et bedre udviklingsmiljø, end klubberne kunne hver for sig, var nemlig så gode, at de ikke kunne holdes tilbage. I 2015 tilsluttede Holstebro Boldklub og Mejdal-Halgård Fodbold sig også til FS Holstebro, og både på og udenfor banen er man begyndt at se resultater, ligesom fodboldsamarbejdet har fundet sin plads i den lokale fodboldbevisthed.

Og derfor var der heller ikke meget slinger i valsen, da formændene for de fire moderklubber mandag aften underskrev en ny fireårig aftale om fortsat at samarbejde gennem FS Holstebro.

- Vi har ikke haft nogen betænkeligheder overhovedet. Godt nok er vi ikke nogen rig klub, og måtte derfor også sige til de andre at vi ikke kunne bidrage med flere penge, men vi er rigtigt glade for FS Holstebro og var ikke i tvivl om at fortsætte, fortæller Ivan Frederiksen, der er formand i Måbjerg IF.

Vi tror det er det rigtige for både eliten og for bredden, at vi samarbejder i FS Holstebro.
Jesper Ejstrup, formand for Mejdal-Halgård Fodbold.

Giver ro

Også i Mejdal-Halgård Fodbold var formand Jesper Ejstrup heller ikke et sekund i tvivl, inden han satte sin underskrift.

- Vi tror det er det rigtige for både eliten og for bredden, at vi samarbejder i FS Holstebro. For en klub som vores kan det være svært at give de to-tre dygtigste drenge i en årgang de rigtige tilbud, hvis vi står alene og derfor er det godt for både de dygtigste spillere, og for resten af klubben, at vi har FS Holstebro, siger Jesper Ejstrup.

For trænerstaben og ikke mindst sportschef Kim Fischer Mensbo betyder den fireårige forlængelse af samarbejdsaftalen, at man trygt kan fortsætte det arbejde, der allerede er i gang.

- Det giver ro, fordi jeg nu ved hvor vi står de næste fire år. Det er fire klubber med fire forskellige kulturer, og derfor har det taget noget tid at få det til at fungere som vi gerne vil, og derfor er det også først nu, vi skal begynde at se resultaterne af vores arbejde, siger sportschefen.

Fodboldklubber fortsætter med fælles elitesamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce