20-årige Elias er blandt verdens bedste tumblere

Elias Green (yderst til højre) jubler efter VM-finalepladsen blev sikret. Foto: Dansk Gymnastik Forbund

20-årige Elias er blandt verdens bedste tumblere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elias Green har kvalificeret sig til VM-finalen i tumbling, som bliver afgjort lørdag i Rusland. Hjemme i Mejrup følger mor spændt med, mens far er taget afsted med sønnen til Rusland.

Rusland: Der vil formentlig sidde rigtig mange og heppe på Elias Green, når han skal i aktion lørdag eftermiddag.

Elias Green er nemlig med i det helt fine selskab indenfor powertumbling, hvor han nu kan kalde sig en af verdens otte bedste. Det ligger fast, efter at han kvalificerede sig til VM-finalen torsdag.

- Det her er på ingen måde til at forstå. Det er så vildt, skrev 20-årige Elias Green efterfølgende på sin Facebook-side, da DM-finalen var en realitet.

Elias Green er afsted med sin far Torsten Green i Rusland, men hjemme i Mejrup holder Elias' mor Karin Søgaard Green skansen. Også hun er både stolt og forbløffet over, at sønnen skal deltage i en VM-finale.

- Jamen, det er jo helt surrealistisk. Det havde hverken vi eller Elias forventet på nogen måde, for han var jo med på et yderligt mandat og skulle egentlig bare være med for at suge erfaring, siger Karin Søgaard Green.

På den ene side kan Karin Søgaard Green godt ærgre sig over, at hun ikke er med i Rusland, men hun satser på, at hun kan følge med hjemmefra.

- Jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over, at jeg ikke er med i Rusland, men jeg har en lille pige på ni år, som også skal passes, og så kan vi hygge os herhjemme, siger hun.

Hun glæder sig over, at det afsavn og tidsforbrug som gymnastikken har medført belønner sig for sønnen, også selvom det ikke skulle blive til en medalje lørdag.

- Der er ingen tvivl om, at Elias ikke er blandt favoritterne til at vinde, men bare det at være med er en pragtpræstation. Jeg er virkelig stolt over ham, og det tror jeg også, at mine kolleger har kunnet fornemme hele fredag, siger Karin Søgaard Green.

Jamen, det er jo helt surrealistisk. Det havde hverken vi eller Elias forventet på nogen måde, for han var jo med på et yderligt mandat og skulle egentlig bare være med for at suge erfaring.
Karin Green, mor til Elias.

Stort forbillede

Det er ikke kun Elias Green og forældrene selv, som er stolte over præstationen. Også på Bøvling Idrætsefterskole, hvor Elias er lærer, er der blevet lagt mærke til præstationen. Her er forstander Martin Højbjerg Wiborg især imponeret over den arbejdsindsats, som Elias har leveret forud for det flotte resultat. Til dagligt er Elias Green tilknyttet VGF89 i Holstebro, hvor han også har fået sin gymnastikopvækst.

- Elias har trænet meget målrettet frem mod VM og samtidig formået at passe arbejdet som efterskolelærer på skolen på forbilledlig vis. Han har selvfølgelig haft gode muligheder for at bruge faciliteterne på skolen til træning i pauser og mellemtimer, men jeg er imponeret over så god, han har været til at strukturere både træning og arbejde. Og så har han fundet en god balance mellem det at være topatlet og leve et ungdomsliv, som også skal passes, siger Martin Højbjerg Wiborg.

Elias Greens præstation har samtidig givet eleverne noget at se op til, og et eksempel på hvordan det kan gøres ifølge Martin Højbjerg Wiborg.

- Han går foran og er et stort forbillede for både vores elever, og når han underviser på vores camps, siger forstanderen.

Lørdagens finale starter klokken 14.30 dansk tid. Udover Elias Green er også danske Adam Scharf Mathiesen klar til finalen. Træneren for landsholdet, Sebastian Bro, er tidligere elev på Bøvling Idrætsefterskole og fra Lemvig.

20-årige Elias er blandt verdens bedste tumblere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce