Venstre tøver stadig, men medarbejdere kommer nok til at flytte

Venstres Carsten Kissmeyer er grundlæggende ikke glad for planen om at centralisere regionale arbejdspladser, men anerkender, at der er et konkret problem i Aarhus, hvor de nuværende rammer er for små. Sammenlægningen af afdelinger løser umiddelbart det problem. Men Venstre overvejer stadig sit standpunkt, siger Kissmeyer. Arkivfoto: Rune Borre / Region Midtjylland.

Venstre tøver stadig, men medarbejdere kommer nok til at flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv hvis Venstre vælger at stemme imod forslaget om at centralisere regionale arbejdspladser, er der lang vej til et flertal mod planen.

Regionen: Hverken Dansk Folkeparti, Venstre eller Enhedslisten kunne umiddelbart stille sig bag forslaget om at centralisere 120 regionale arbejdspladser, da sagen blev diskuteret i forretningsudvalget 9. januar.

Mens Dansk Folkeparti har tænkt sig at stemme imod, når sagen kommer i regionsrådet, så er Enhedslisten to regionsrådsmedlemmer klar til at stemme for efter at have vendt sagen med deres bagland.

- Vi diskuterede det så sent som i går (onsdag 17. januar, red), og vi kom frem til, at det er den mest holdbare og fremtidssikrede løsning. Selv om der ikke rigtig er nogen besparelser i det, så får vi nogle mere sammenhængende afdelinger, hvor medarbejderne fysisk sidder sammen. Og i Aarhus får vi løst et konkret problem med, at der i dag er for mange medarbejderne i forhold til pladsen. For os er det væsentligt, at der ingen fyringer sker, siger Else Kayser (EL).

Summer stadig over sagen

Tilbage er Venstre, som også tog forbehold.

Her fortæller gruppeformand, Carsten Kissmeyer, at han og hans 12 partifæller endnu ikke har besluttet, om de vil stemme for eller imod.

- Det har vi ikke diskuteret færdigt endnu, men umiddelbart er det ikke en sag, vi er glade for. Vi mener som udgangspunkt, at regionen bør fordele sine arbejdspladser bredt ud over hele regionen, siger Carsten Kissmeyer.

Så er I vel nødt til at stemme imod?

- Nja, selv om man lukker regionshuset i Horsens, så ligger der jo stadig et stort hospital med mange arbejdspladser. Det er meget muligt, at vi kommer med ændringsforslag, men jeg kan ikke sige noget konkret om det nu, afviser Carsten Kissmeyer.

Og det gør formentlig alligevel ikke nogen forskel.

Selv hvis Dansk Folkeparti får følgeskab af Venstre har de to partier nemlig kun 16 mandater tilsammen ud af 41, og ingen andre partier har vist tegn på at ville stemme imod. Alt tyder derfor på, at de 120 medarbejdere i Horsens og Holstebro kommer til at flytte arbejdsplads.

Venstre tøver stadig, men medarbejdere kommer nok til at flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce