Anders Kühnau: Derfor giver det mening at samle medarbejdere

Regionsrådsformand Anders Kühnau (i midten) bor selv i Horsens, hvor der er lagt op til, at 80 regionale arbejdspladser skal flytte til Viborg og Aarhus. Det er den rigtige løsning, for det sparer penge, og afdelingerne vil blive mere effektive af at blive lagt sammen, mener han. Arkivfoto: Rune Borre / Region Midtjylland

Anders Kühnau: Derfor giver det mening at samle medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformanden bakker fortsat op om centraliseringen af arbejdspladser, selv om besparelsen er endt med at være mindre end forventet.

Regionen: Ja, den er god nok: Den forventede besparelse er skrumpet med tre fjerdedele. Men planen holder stadig.

Det mener regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der fortsat bakker op om omplaceringen af omkring 120 medarbejdere fra Horsens og Holstebro til Viborg og Aarhus.

- Det er rigtigt, at vi på papiret kun sparer 800.000 kroner. Men det tal er ikke dækkende, for med denne kabale får vi også løst vores pladsproblemer i Aarhus, hvor vi under alle omstændigheder havde udsigt til ekstra udgifter til husleje, forklarer Anders Kühnau med henvisning til, at administrationen i Aarhus har vokset sig for stor til de nuværende rammer.

Men når det nu er i Aarhus, at maven vokser ud over buksekanten, så kunne man vel flytte nogle af de medarbejdere? Hvorfor skal det hele samles i Aarhus og Viborg?

- Man kunne godt kigge på sådan en model, men det ville i endnu højere grad end i dag splitte vores afdelinger på forskellige adresser. Ved at samle medarbejderne fysisk samme sted, får vi samtidig nogle mere effektive afdelinger. Det giver nogle synergieffekter, som ikke kan måles i kroner og øre, siger Anders Kühnau.

Hvor skal der så spares?

Du har selv tidligere udtalt, at hele denne øvelse handler om at spare på mursten i stedet for at fyre medarbejdere. Nu er besparelsen nede på 800.000. Det ligner mere et ønske om at centralisere end at spare?

- Det er både et spørgsmål om besparelser, men også at vi gerne vil have medarbejderne på færre lokationer for at blive mere effektive. I Horsens har vi udelukkende medarbejdere, hvis afdelinger også findes på andre matrikler. Det giver mening at samle dem. Til gengæld er jeg glad for, at vi beholder kørselskontoret i Holstebro. Det er en afgrænset funktion, og derfor ville det ikke give de samme synergieffekter, hvis man flyttede dem, siger Anders Kühnau.

I forhold til besparelserne - I havde budgetteret med at spare fire millioner kroner. Nu bliver det kun 800.000. Resten skal vel stadig findes?

- Ja, det skal de, men det bliver i første omgang administrationen, der skal komme med et bud på, hvor pengene så skal findes.

Anders Kühnau: Derfor giver det mening at samle medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce