Louise Gade ny prorektor i VIA

Harald Mikkelsen og Kirsten Bundgaard fortsætter som henholdsvis rektor og professionshøjskoledirektør mens Louise Gade (til højre) fra årsskiftet har titel af prorektor. PR-foto

Louise Gade ny prorektor i VIA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus/Thyholm: Louise Gade, 46, er fra årsskiftet udnævnt til prorektor ved Professionshøjskolen VIA University College. Hun er nu direktør for VIAs efter- og videreuddannelser og bliver i stillingen som prorektor overordnet ansvarlig for alle VIAs videregående grunduddannelser samt efteruddannelser.

Det sker i forbindelse med en ny struktur, hvor direktionen reduceres fra syv til fire medlemmer, og der kommer øget fokus på digitalisering og tværprofessionelt samarbejde. Samtidig skal en ny enhed med navnet Studieliv gøre det endnu mere attraktivt at være studerende i VIA. Studieliv skal blandt andet arbejde med introforløb og med at fremme trivslen, så antallet af studerende, der dropper ud på grund af eksempelvist stress, angst eller ensomhed, bliver minimeret.

Louise Gade stammer fra Thyholm og uddannede sig som jurist i Aarhus. 1994 kom hun i byrådet i Aarhus valgt for Venstre og 2002 til udgangen af 2005 var hun borgmester i byen. 1. juni 2009 trådte hun ud af byrådet for at blive vicedirektør for human resource ved Aarhus Universitet. I 2015 blev hun ansat som direktør i VIA's Efter- og Videreuddannelse.

Harald Mikkelsen fortsætter som VIAs rektor, men får fremover også overordnet ansvar for al forskning på professionshøjskolen. Foruden rektor, prorektor og professionshøjskoledirektør kommer VIAs nye direktion til at rumme en digitaliseringsdirektør. Digitaliseringsdirektøren får ansvar for at styrke VIAs digitale kapacitet og kompetencer både på uddannelserne og i administrationen, og stillingen bliver slået op om kort tid, oplyser VIA i en pressemeddelelse.

Fakta om VIA University College
VIA er en professionshøjskole med mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser med 19.000 studerende i Region Midtjylland.VIA uddanner på sine grunduddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

VIA har uddannelser i 11 forskellige byer. De fleste uddannelser er placeret på campusser med flere uddannelser under samme tag i henholdsvist Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

Louise Gade ny prorektor i VIA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce