Hartvigsen hædret af kiropraktor-kolleger

- Som kiropraktorer har vi bevæget os fra at være alternative behandlere til at være blandt de førende inden for forskning og udvikling i håndtering af danskernes smerter og sygdomme i muskler og led, siger Jan Hartvigsen, der netop er hædret af sine danske kolleger. Arkivfoto

Hartvigsen hædret af kiropraktor-kolleger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro/Odense: Den internationalt anerkendte forsker, professor og kiropraktor Jan Hartvigsen, Syddansk Universitet, har fået årets udgave af Dansk Kiropraktor Forenings store kiropraktorpris. Det oplyser foreningen på sin hjemmeside.

Den tildeles en person eller en institution m.v., der har gjort en særlig indsats, enten inden for forskning på det biomekaniske område eller ved at sætte fokus på og skabe ny viden om det kiropraktiske virksomhedsområde.

Professor og kiropraktor Jan Hartvigsen er født og opvokset i Holstebro, hvor forældrene bor. Han er en af verdens førende eksperter inden for muskuloskeletal sundhed. I 2016 blev han rangeret som verdens førende ekspert inden for "muskuloskeletale smerter" af Expertscape.com. Tidligere i år blev han tildelt "Researcher of the Year"-prisen fra den amerikanske kiropraktorforening samt "David Chapmann-Smith Honorary Award" af World Federation of Chiropractic.

- Jan Hartvigsen lever til fulde op til kriterierne for at modtage prisen som Årets Kiropraktor. Som kiropraktor, professor og forskningsleder ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i Odense og seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik er han i mange år gået forrest i bestræbelserne på at udbrede kendskabet til kiropraktik og accept af professionen, ikke blot i Danmark, men også på verdensplan. Han har opnået at få muskel- og skeletsygdomme gjort til et prioriteret forskningsområde på fakultetsniveau ved SDU, lyder det i indstillingen.

Dansk Kiropraktor forenings Formand Lone Kousgaard Jørgensen sagde i forbindelse med overrækkelsen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at du, Jan, har gjort utroligt meget for kiropraktikken - ikke bare i Danmark, men i hele verden. Du er hele tiden parat til at tale for evidens. Du stiller dig gerne op, selv om det ikke altid umiddelbart er populært, det du siger. Du har taget imod meget kritik for at være forskningen tro og udtale dig, også når forskningsresultaterne ikke entydigt peger kiropraktorernes vej.

Jan Hartvigsen takkede for prisen.

- Jeg er beæret over at modtage denne pris foran mine kolleger. Kiropraktorer har bevæget sig fra at være alternative behandlere til at være blandt de førende inden for forskning og udvikling i håndtering af danskernes smerter og sygdomme i muskler og led. Det har været et privilegium at få lov til at være en del af den rejse. Men vi er slet ikke færdige. Vi er midt i en spændende udvikling, som jeg glæder mig til at være en del af i mange år fremover.

 

Hartvigsen hædret af kiropraktor-kolleger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce