General Kai fra Struer har rejst kloden tynd

Tidligere chefpolitiinspektør Kai Vittrup fylder 75 år lørdag den 10. november. Nikolai Linares/arkiv/Ritzau Scanpix

General Kai fra Struer har rejst kloden tynd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere chefpolitiinspektør Kai Vittrup er blandt landets mest garvede sikkerhedseksperter og har rejst verden rundt med sin viden. Nu fylder han 75 år.

75 år: Kai Vittrup har rullet gardinet op til et Kabul i kaos. Et ødelagt Østtimor. Et buldrende Balkan og et sikkerhedshungrende Saudi-Arabien og Sudan.

Uanset hvor i verden den garvede danske politimand har brugt sine kræfter, har han gjort det med stålsat attitude og en flair for opgaveløsning, der flere steder har givet ham tilnavnet "Generalen". Lørdag den 10. november fylder "General Kai", som den afghanske indenrigsminister kaldte ham i Kabul-årene, 75 år. Oprindeligt stammer den berejste fødselar fra Struer. Her voksede han op som den ene halvdel af et tveægget tvillingpar i et almindeligt arbejderhjem, som han i første omgang forlod for at blive isenkræmmerelev. I 1965 skiftede han dog spor og søgte ind i politiet, hvor han via chefstillinger i ordenspolitiet i Vejle og Gladsaxe blev chefpolitiinspektør i Aalborg i 1992. Herfra gik det stærkt. Først rejste han til det borgerkrigshærgede Kroatien som chef for en FN-politistyrke. Så blev han chefpolitiinspektør i København, hvor hans strategiske snilde og tæft for første gang vandt ham tilnavnet "Generalen". Og hvor han bestod sin svendeprøve, da han i 2002 fik ansvaret for sikkerheden ved EU-topmødet i København. FN-sporet bragte ham til Irak, Østtimor og Afrika, og i 2008 valgte EU ham som chef for sin politimission i Afghanistan. I Saudi-Arabien arbejde han som ansat i et privat sikkerhedsfirma, og kort før sin 70-års fødselsdag blev han hyret som sikkerhedsrådgiver i Folketinget. I dag figurerer han som sikkerhedsrådgiver i tidligere PET-chef Jakob Scharfs firma, Certa.

General Kai fra Struer har rejst kloden tynd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce