Fødselsdag i højt tempo

Kirstine Jensen Christensen fylder 50 år på tirsdag. Foto: Johan Gadegaard

Fødselsdag i højt tempo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratør Kirstine Jensen Christensen fra Struer fylder 50 år midt i den travle juletid, hvor arbejdsdagene er ekstra lange.

Struer: Kirstine Jensen Christensen kan godt huske, hvad hun drømte om, da hun var en ung kok.

- Da jeg var ung, drømte jeg om at eje tre restauranter og en Porsche. Nu fylder jeg 50 år. Nu har jeg to restauranter og en gammel Renault Twingo, så jeg er nået lidt ad vejen, smiler Kirstine Jensen Christensen.

Hun er rigtig godt tilfreds med, at hun for godt tre år siden valgte at droppe journalistfaget, som reporter på Dagbladet i Struer. Hun vendte tilbage til kokkefaget og fik sin egen restaurant. Hun driver stadig Restaurant ved Fjorden i Struer, og i år åbnede hun også en café i gågaden i Struer.

- I første omgang valgte jeg at give det et år for at finde ud af, om der var en forretning i at drive restaurant i Struer. Det har der heldigvis vist sig at være, og jeg er rigtig glad for mit arbejde. Folk i Struer og omegn har taget godt imod, siger Kirstine Jensen Christensen.

Det er ikke formuer, man tjener ved at drive restaurant i Struer. Men glæden ved at have sit eget skal man ikke underkende.

- Jeg har nogle meget lange arbejdsdage. Men jeg har selv valgt det, så der er ingen, der skal have ondt af mig. Men det er godt, at alle weekender ikke er som dem, vi har lige nu op til jul, siger den uddannede kok og journalist, der for længst er holdt op med at tælle timer. Det betyder også, at der ikke er tid til en hobby. Fordelen er, at passionen for mad også er en del af hendes job.

- Jeg arbejder omkring det dobbelte af, hvad en almindelig lønmodtager gør. Det giver nogle lange dage. Jeg forsøger at holde fast i min fridag om mandagen, og søndag går jeg efter at holde fri efter klokken 16, siger Kirstine Jensen Christensen, der er gift med klaverstemmer Steen, der også har lagt sin arbejdsrytme om, så han har fri søndag og mandag.

- Jeg har nogle meget lange arbejdsdage. Men jeg har selv valgt det, så der er ingen, der skal have ondt af mig.
Kirstine Jensen Christensen, restaurant- og caféejer
Kirstine Jensen Christensen bruger rigtig mange timer på sit job ved Restaurant ved Fjorden. Foto: Johan Gadegaard
Kirstine Jensen Christensen bruger rigtig mange timer på sit job ved Restaurant ved Fjorden. Foto: Johan Gadegaard

Der skal fisk på bordet

I starten af januar holder parret ferie, hvor turen igen går til Tenerife. I år skal hendes runde fødselsdag også fejres i januar.

Og hvad ville hun så servere til egen fødselsdag.

- Jeg ville servere to forretter. Den ene skulle være skaldyr og den anden foie gras. Til hovedret skulle det være fjerkræ eller fisk, og til dessert ville jeg servere ost, siger ejeren af Restaurant ved Fjorden.

Hun lægger ikke skjul på, at hun har en forkærlighed for fisk.

- Jeg har en fortid som fiskehandler, og jeg holder meget af fisk. Det vil være en drøm at gøre det til en ren fiskerestaurant, men det er der ikke grundlag for endnu. Der skal være en god bøf på menukortet, og det er helt fint. Men der er flere og flere, der spiser fisk, siger restauratøren, der glæder sig over, at gæsterne i Struer har lært at spise muslinger.

- Vi har da solgt 1,5 tons muslinger i år, så det går fint med at få kunderne til at spise det, selv om der var flere, der var i tvivl, om det ville slå an. Det er jo helt oplagt at servere fisk, når vi er placeret lige ved fjorden, siger Kirstine Jensen Christensen.

Placeringen af Restaurant ved Fjorden var også helt ideel i sommeren 2018, hvor vejret aldrig har været bedre og mere ideel til udeservering.

Fødselsdagen tirsdag markeres med reception.

Fødselsdag i højt tempo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce