Til pitstop hos superfan

Ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen skal snart ud på én af de længste og hårdeste stigninger i Race Across America. Arkivfoto: Morten Stricker

Til pitstop hos superfan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælperteamet bag ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen fik et par timers hvil og luksus hos dansk fan i Arizona

Camp Verde, Arizona USA: Selv om man ikke sidder på cyklen og har næsten 800 kilometer i benene, så kan det stadig være en hård tjans at være med i ekstrem-cykelløbet Race Across America, der finder sted i disse dage.

Natten til torsdag, amerikansk tid, havde Birgitte Haaning Christensen, der er gift med cykelrytteren Andy Haaning Christensen, nydt den luksus at få et par timers søvn i en god seng, et varmt brusebad og en noget godt at spise til middag. Det skete hos en dansk cykelfan, der bor ved Time Station 7 i Prescott i Arizona i USA.

- Han begyndte at følge løbet i 2013, og vi har lært ham at kende i de efterfølgende år, hvor vi har deltaget i Race Across the West. Vi er faldet i snak med ham og på den måde har vi også fået en masse hjælp af ham i de tidligere år af løbet. Det er ren luksus at kunne holde en lille pause her, siger Birgitte Haaning Christensen, der er leder af sin mands hjælpercrew i det knapt 5000 kilometer lange cykelløb på tværs af USA.

- Vi kommer også til at møde andre fans på ruten, men nok ikke nogen, der er så dedikerede som vores fan her i Prescott. Når vi kommer til Illinois, vil der nok være nogle fra triatlonklubben i Racine, hvor vi bor, der kommer for at heppe. Der er kun fire-fem timers kørsel fra Racine til det sted, hvor ruten passerer, siger hun.

Torsdag middag, dansk tid, er det nat i det sydvestlige USA, hvor Andy Haaning Christensen befinder sig lige nu. Han har kørt 508 miles (817 kilometer), og han var ifølge Birgitte Haaning Christensen, ved godt mod, da hun og hendes følgebil forlod ham og overlod hjælpertjansen til den anden følgebil, der er med under løbet.

Hun fortæller, at det har været en hård onsdag i ørkenen i det sydvestlige USA, hvor der har været varmt.

- Og det forventer jeg også, det bliver i dag (torsdag). Der er en del naturbrande her i området, men det ser ikke ud til, at der er nogle af dem, der kommer til at berøre løbet, siger Birgitte Haaning Christensen.

Vejrudsigten for Camp Verde, der er den seneste by, Andy Haaning Christensen har passeret, melder om nattetemperaturer på 26 grader, og den vil stige til omkring 36 grader i løbet af dagtimerne torsdag.

Selv om det var ved at være syv timer siden, Birgitte Haaning Christensen senest havde set sin mand på cyklen, kunne hun fortælle, at han var ved godt mod.

- Jeg synes, han kører rigtigt godt. Han fik halvanden times søvn i løbet af onsdagen for blandt andet at sikre at han blev kølet lidt ned. Men som vi siger så er en lav fart bedre end ingen fart, fortæller crewlederen.

I løbet af torsdagen går turen gennem Arizona, hvor Andy Haaning Christensen blandt andet skal ind på ét af løbets hårdeste stigninger. Det er stigningen op mod byen Flagstaff, der ligger i 2100 meters højde. Over omkring 160 kilometer går det jævnt opad hele vejen.

Andy Haaning Christensen ligger i øvrigt på en syvendeplads i løbet. Han er 200 miles (320 kilometer) efter den suverænt førende i løbet, østrigeren Christoph Strasser. Han er 137 miles (220 kilometer) foran nummer to i løbet.

- Der er Christoph Strasser og så er der alle de andre, der kører Race Across America. Der er næsten aldrig nogen, der kan røre ham i dette løb, siger Birgitte Haaning om den førende østriger.

Så langt er Andy Haaning Christensen nået i Race Across America

http://trackleaders.com/raam18i.php?name=Andy_Christensen_www_acracing_bike

Til pitstop hos superfan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce