Thyra Frank på besøg på ældrecenter

Ældreministeren hilser på én af beboerne på plejehjemmet i Bøvlingbjerg. Foto: Benny Gade

Thyra Frank på besøg på ældrecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministeren er på vej rundt til alle 98 danske kommuner. Mandag nåede hun at besøge tre og kan dermed krydse 60 kommuner af

Bøvlingbjerg: En hel lille modtagelseskomite stod klar, da ældreminister Thyra Frank (LA) mandag middag besøgte ældrecenteret i Bøvlingbjerg. Flere byrådsmedlemmer, embedsfolk og ansatte på plejehjemmet stod klar sammen med den lokale byrådskandidat for Liberal Allicance, Kurt Anker Jensen.

Det er Kurt Anker Jensen, der har taget initiativet til at invitere ældreministeren til Bøvlingbjerg, og hun var ikke sen til at takke ja. Hun ville nemlig gerne se, hvordan ældrecenteret bruger en pose ekstra penge fra Sundheds- og Ældreministeriet til at bygge om til nye køkkenfaciliteter, hvor de ældre selv får mulighed for at lave mad. Arbejdet er dog først i gang, så under besøget måtte Thyra Frank tage til takke med en middag bestående af danske bøf, sovs og kartofler leveret fra fælleskøkkenet i Lemvig, der endnu står for maden.

Thyra Frank ankom præcis klokken 12 og kunne sætte sig direkte til middagsbordet. De ældre sad allerede klar ved bordene og ventede blot på, at ministeren skulle indfinde sig og spise med. Thyra Frank gav sig dog tid til som det første at gå rundt ved alle bordene og hilse på beboerne, inden hun officielt blev budt velkommen af Gunnar Lisby Kjær (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget.

- Under dit besøg vil jeg gerne drøfte nogle ting med dig om ældremillarden, klippekortordningen og værdighed, sagde Gunnar Lisby Kjær, inden alle bænkede sig ved bordene - Thyra Frank og Gunnar Lisby Kjær ved siden af hinanden.

Thyra Frank har som mål at komme rundt i samtlige 98 danske kommuner for at se, hvad man arbejder med og samle de gode eksempler om ældreplejen. Denne mandag kommer hun direkte fra et besøg i Thisted og skal efter besøget i Bøvlingbjerg fortsætte til Skjern. Dermed når hun at besøge tre kommuner ekstra denne mandag.

- Så har jeg været rundt i 60 kommuner, fortæller hun.

- Det duer ikke at tale plejehjemmene ned. Min vigtigste opgave som minister er få talt med plejehjemmene og få talt plejehjemmene op igen, sagde hun.

Og det var netop målet med besøget i Bøvlingbjerg, hvor det lokale ældrecenter blot er én blandt tre i kommunen der får bygget om og opført nye køkkener.

Efter middagen fik hun en hurtig rundvisning på plejehjemmet, inden hun fortsatte videre mod Skjern.

Thyra Frank bliver modtaget af både politikere, administration samt ledelsen på Bøvling Plejehjem. Foto: Benny Gade
Thyra Frank bliver modtaget af både politikere, administration samt ledelsen på Bøvling Plejehjem. Foto: Benny Gade

Thyra Frank på besøg på ældrecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce