Skoledrenge som hjemløse: Sult og tørst gennem to døgn

En indkøbsvogn med plads til soveposer og liggeunderlag har været den trofaste følgesvend for efterskoleeleverne Gustav Grove og Jamie Hancock, der i to døgn har levet som hjemløse i Lemvigs gader. Foto: Jesper Lundsgaard

Skoledrenge som hjemløse: Sult og tørst gennem to døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To 9.klasse-elever fra idrætsefterskole lever på gaden i to døgn. Læs om deres oplevelser her.

Lemvig: Sulten begynder at gnave og varmen er de så småt ved at få igen midt på dagen efter en kold nat med frostgrader. Men humøret er højt hos Jamie Hancock og Gustav Grove, der til hverdag er elever i 9. klasse på Bøvling Idrætsefterskole.

I to døgn, fra søndag til tirsdag, har de som en del af en projektuge på efterskolen valgt at leve som hjemløse i gaderne i Lemvig. Med sig har de en indkøbsvogn, der er pakket med soveposer, liggeunderlag og en rygsæk, hvor de opbevarer det kamera, som de filmer deres oplevelser i forbindelse med projektet med.

- Vi tænkte på, hvilke problemer der er i samfundet, og her kom vi i tanker om de hjemløse, og at det bliver svært for dem, nu når det for alvor begynder at blive koldt, siger Jamie Hancock om ideen bag projektet.

 

 

Sov på toilet

Det var et hårdt første døgn for de to, hvor både sult og tørst nagede dem, mens de brugte det meste af søndagen på at gå rundt i Lemvigs gader. På et tidspunkt lagde de sig til at sove på et offentligt toilet.

- Vi var sultne og tørstige på det tidspunkt, og vi havde besluttet os for, at den ene af os skulle være vågen i løbet af natten. Derfor lagde vi os ind for at sove. På et tidspunkt var vi ved en forretning for at spørge, om de havde noget kasseret mad, vi kunne få, og her var vi så heldige at møde en mand, der gav os 100 kroner. Dem købte vi pizza for, og det har været turens højdepunkt ind til nu, siger Jamie Hancock, da han gør status efter det første døgn som hjemløs.

Her havde de blandt andet samlet flasker og dåser, men da de ville indløse dem, fandt de ud af, at der kun var for syv kroner pant. Hovedparten af de omkring 30 indsamlede dåser og flasker viste sig at være pantfrie. Derfor havde de kun fået tre kiks hver, inden de fik penge til pizzaen. De to drenge begyndte projektet uden penge på lommen, og regnede med at skulle skralde sig frem til mad i løbet af de to døgn som hjemløse.

 

 

Venter på solen står op

Natten blev brugt i et indhak mellem to forretninger i gågaden i Lemvig, og i den første efterårsnat med frostgrader, var det en kølig omgang for de to drenge.

- Jeg vågnede omkring klokken tre, og ventede på, at solen ville stå op. I første omgang indtalte jeg mine tanker til vores videokamera, inden jeg faldt i søvn igen. Undervejs har jeg også haft lyst til at give op, men jeg er lidt stolt over, at jeg har gået gennem det den første nat, siger Gustav Grove, der tilføjer, at det har været svært at sove på grund af larm fra biler, der kører forbi.

- Men vi kan også godt mærke, at det har været koldt. Jeg fryser i hele kroppen, og jeg har ikke fået noget mad eller drikke, siger Jamie Hancock, der sammen med Gustav Grove havde tre kroner på lommen, da de gik i gang med deres andet døgn som hjemløse i Lemvig.

De to drenge nåede at komme gennem hele vejrspektret under deres to døgn som hjemløse. Mandag aften og natten til tirsdag begyndte det at regne, men det tog de to drenge med oprejst pande.

- Vi sov det samme sted som natten før, og her var der læ for regnen. Så vi er kun blevet våde, mens vi gik rundt, siger Jamie Hancock.

Aftensmaden mandag aften blev også reddet. En cafe sponsorerede en omgang dansk bøf til de to drenge, der nød måltidet.

 

Fokus på hjemløshed

Men hvad får dem til at leve som hjemløse i to døgn med de trængsler, der følger med.

- Vi vil gerne sætte fokus på det at være hjemløs og også gerne samle nogle penge ind til de hjemløse. I første omgang var vores ambition, at vi ville købe en container til de hjemløse i Lemvig. Men det blev alt for dyrt, så i stedet donerer vi vores indsamlede penge til Hus Forbi, siger Jamie Hancock, der også har fået et andet udbytte af de to døgn.

- Man finder ud af, at man føler sig meget tryg herhjemme, og efter vores oplevelser sætter jeg mere pris på det, jeg allerede har, siger han.

De to drenge har indsamlet knapt 7000 kroner i løbet af deres to døgn som hjemløse. Pengene er kommet gennem blandt andet sponsorater og beløb, som de har fået doneret. Og de er overrasket over responsen, de har fået.

- Jeg havde ikke forventet, at vi kunne samle så mange penge sammen. Hvis det var blevet 200 kroner, havde det også været fint, men det er stort for os, at vi har nået så mange penge, siger Jamie Hancock.

De to drenge skal bruge resten af projektugen til at klippe en film sammen om deres oplevelser fra de to døgn som hjemløse, som skal afleveres fredag.

Skoledrenge som hjemløse: Sult og tørst gennem to døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce