Skatepark på centralt område i Thyborøn

Thomas Laurie på det gamle atletikstadion, hvor der er god plads til en skatepark, som kan suppleres med endnu flere aktiviteter for alle aldre. Foto: Lars Kamstrup

Skatepark på centralt område i Thyborøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativtagere forsøger at skabe en skatepark på det gamle atletikstadion i Thyborøn, så der bliver aktivteter for både lokale og turister

Thyborøn: Kreativiteten blomstrer i Thyborøn for at skabe flere tilbud til fastboende og turister. VandVærket er for eksempel på vej med det spændende vandkulturcenter, og nu har en arbejdsgruppe med Thomas Laurie i spidsen barslet med en idé om en skatepark, der skal placeres på det gamle atletik-stadion ved Vesterhavsgade.

Planerne er langt fremme, og Thomas Laurie håber på, at man allerede kan bygge skateparken her i forårsmånederne, så den står klar til sommer. Projektet er beregnet til at koste 1,5 millioner kroner, og projektet er sendt ind til Realdanias tiltag om Underværker. Skateparken går i denne forbindelse under navnet "Skatepark på den yderste revle". Her kan man gå ind på hjemmesiden www.undervaerker.dk/projekter/2018/skateparkpdenydersterevle, hvor man kan læse om projektet, og man kan like det.

- Det har stor betydning, at der er mange, der gør det. Antallet af likes er med til at bestemme, om vort projekt går videre til næste etape, og det kan munde ud i et stort økonomisk tilskud, som gør, at vi kan gennemføre projektet, siger Thomas Laurie.

En del har allerede gjort det, men der er plads til mange flere.

Derudover er han i gang med at finde en egenfinansiering i Thyborøn, hvor virksomheder støtter op.

- De har allerede givet fin opbakning til idéen. Jeg har tilsagn om over 130.000 kroner, og jeg håber, at vi måske kan nå op på 300.000 kroner, som vil være en stor hjælp, når vi også skal søge finansiering ved fonde med videre. Det er mit indtryk, at de lokale virksomheder gerne vil være med, og det vil blive synliggjort på en tavle ved skatebanen, hvem der har bakket op. Om kommunen vil give noget økonomisk, er vi ikke nået til. Men hidtil har jeg fået rigtig god behandling, når jeg har søgt hjælp til forarbejdet på rådhuset i Lemvig. Det har været meget positivt, siger Thomas Laurie.

Det er for eksempel til placeringen, hvor det har været inde i billedet, at banen kunne ligge ved området ved Kystcentret, men her er undergrunden ikke optimal for en skatebane.

- Det er det gamle stadion til gengæld. Her ligger et stort område på 13.000 kvadratmeter midt i byen, og det bliver kun brugt sporadisk af skolen, ældre, spejdere og andre. En skatebane vil kun fylde en lille del af det areal, så de nuværende aktiviteter vil der stadig være plads til. Men skateparken vil blive et attraktivt område, og det kan blive starten på, at hele området bliver fyldt med spændende aktiviteter af enhver slags. Det vil være et stærkt tilbud både til os, der bor her, og til de turister, der kommer, siger Thomas Laurie.

Han mener, det vil supplere de nuværende og planlagte aktiviteter i Thyborøn meget, og at det gamle stadion er perfekt til formålet.

- Det er endda hegnet ind, så forældre til mindre børn behøver ikke frygte, børnene løber ud på vejen.

Thomas Laurie er selv gammel skater, og i dag kører han og børnene rundt til andre skatebaner. Denne interesse har drevet ham til at tage dette initiativ.

- Hvorfor skulle vi ikke også have en spændende bane i Thyborøn? Skaterne kører jo rundt og prøver forskellige baner. Det her skal være for skateboards, bmx-cykler, løbehjul, rulleskøjter, og hvad børn og unge ellers bruger. I dag er der alt for mange børn, der sidder foran skærmen derhjemme og ikke får sig rørt. Det er ikke alle, der vil være med til fodboldtræning på et fast tidspunkt, og her vil komme en aktivitet, de kan bruge, som de har lyst til. Det giver motion, frisk luft og samvær med andre, så det har en utrolig positiv indvirkning på børne- og ungdomslivet. Det har man set andre steder. Og når vi har så ideelt et sted lige midt i byen, som ikke bliver brugt ret meget i forvejen, så vil det være fantastisk at få sådan en skatebane som centrum for en række nye aktiviteter. Der kunne komme legeplads, borde og bænke, et grill-område og måske en parkourbane. Og man kan inkludere de aktiviteter, de ældre også i forvejen har på området som kroket og petanque, så der bliver aktiviteter og samvær for alle aldre, siger Thomas Laurie.

Thomas Laurie er i en arbejdsgruppe, som ud over ham består af Allan Fonzie, Kim Ruby og Christian Hove. Det er en gruppe, der brænder både for dette projekt og byens udvikling.

Tanken er en skatepark på 800 kvadratmeter. Detaljerne og udformningen af banen er endnu ikke færdiggjort.

- Der vil blive brug for frivillige timer til at passe og vedligeholde området, og her kan vi måske også lave en aftale med kommunen, der jo i forvejen passer området. Det må vi se. Vi er i hvert tilfælde selv indstillet på at yde en indsats og lægge kræfter i, at det bliver et attraktivt område

Skateparken har arbejdstitlen Sk8park Thyborøn. Og hvorfor denne stavemåde? Udtal otte-tallet på engelsk. Så erstatter denne udtale bogstaverne "ate" i ordet skate

Skatepark på centralt område i Thyborøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce