Ny leder af Kulturcenter Tuskær udpeget

Lise Faurschou Hastrup har sammen med Reidar Nilsson været midlertidig leder af Tuskær siden stifteren Elin Nilssons død i november. Nu bliver Lise Faurschou Hastrup permanent leder af kulturstedet. Arkivfoto

Ny leder af Kulturcenter Tuskær udpeget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lise Faurschou Hastrup bliver den nye leder af Kunst- og Kulturcentret Tuskær i Fjaltring. Hun skal selv skaffe pengene til sin løn. Hun flytter ind på Tuskær og holder fast i sin foredragsvirksomhed. Der er reception fredag den 16. marts.

Fjaltring: Der er nu udpeget en ny leder af Kunst- og Kulturcentret Tuskær i Fjaltring.

Det bliver Lise Faurschou Hastrup, der siden Elin Nilssons død i november har fungeret som midlertidig leder sammen med Reidar Nilsson.

- Tuskærs bestyrelse har opfordret mig til at blive permanent leder af Tuskær, og det har jeg takket ja til, siger Lise Faurschou Hastrup, der har et indgående kendskab til Tuskær. Hun var nær veninde af kulturcentrets stifter og indtil november i fjor eneste leder, Elin Nilsson.

Lise Faurschou Hastrup er i øjeblikket formand for Tuskærs bestyrelse - et hverv, hun selvfølgelig skal løses fra i fremtiden.

- Jeg følte en tilskyndelse til at træde til i november, hvor vi desværre mistede Elin Nilsson og pludselig stod uden en leder og skulle til at danne os et overblik over driften. Det har vi nu fået gennem de seneste måneder, og det føles rigtigt for mig at sige ja til at blive permanent leder, siger Lise Faurschou Hastrup.

Tuskær - hvis bygninger er ejet af Lemvig Kommune - har ikke et lønbudget at kunne tilbyde den nye leder. Elin Nilsson levede af sin folkepension i de seneste mange år, hun var leder.

- Det er som udgangspunkt en stilling uden løn. Jeg skal så selv forsøge at skaffe penge til min egen løn, som det er kendt fra andre kulturinstitutioner med begrænsede midler til rådighed, siger Lise Faurschou Hastrup.

De seneste måneder har hun opholdt sig en stor del af tiden på Tuskær, og nu er det planen, at hun flytter permanent fra Djursland til Fjaltring.

- Jeg holder fast i min foredragsvirksomhed, og den kan jeg jo i princippet passe fra alle steder i landet. Jeg har faktisk en del jobs i det vestjyske og har for eksempel netop været på Nørre Nissum Efterskole, siger Lise Faurschou Hastrup, der står for både foredrag, temadage og workshops inden for mad- og måltidskultur, økologi og sundhed i bred forstand.

Det bliver et omstruktureret Tuskær, som Lise Faurschou Hastrup kommer til at drive videre.

- Tuskær kan ikke længere være Elin Nilssons sted. Men hun har skabt et kultursted, som har et solidt fundament med nogle fantastiske rammer. Uanset forandringer vil vi på alle måder tage vare på den særlige ånd, som Elin Nilsson har skabt, siger den nye leder.

Heldigvis får hun får god hjælp af de 15-20 frivillige, der står bag alle de mange praktiske gøremål på den gamle klitgård.

- Der vil blive uddelegeret flere opgaver til de frivillige, og de har alle udvist et stort engagement i at drive dette gode kultursted videre, siger Lise Faurschou Hastrup.

Der er reception fredag den 16. marts kl. 16-18, hvor den nye leder bydes velkommen.

Ny leder af Kulturcenter Tuskær udpeget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce