Måneds-sange er nu på cd

Erling Lindgren og Erik Sommers melodier til "Et dusin danske sange" kan nu høres på cd. Foto: Benny Gade

Måneds-sange er nu på cd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Et dusin danske sange", hvor lokale komponister har skrevet melodierne, kan nu fås på cd

Lemvig: Nu er det også muligt at høre de 12 årstidssange, "Et dusin danske sange", som de to Lemvig-komponister Erling Lindgren og Erik Sommer har skrevet melodierne til.

De er indspillet på en cd, så nu er det ikke kun, når de høres ved fælles- eller kor-sang, man kan høre dem. De blev sidste år udgivet i bogform, men nu er de der altså også på cd.

Det var en idé, der opstod i Kolding, hvor man bad Niels Brunse og Iben Krogsdal om at skrive tilsammen 12 danske sange. Og hvorfor netop 12? Jo, der skulle være en for hver måned. De skrev seks hver, og så blev opgaven at skrive melodien til de 12 sange lagt i hænderne på Erling Lindgren og Erik Sommer, som så også fordelte de 12 sange mellem sig, så de hver har skrevet melodien til tre af hver af de to tekst-skribenters tekster.

De udkom i bogform med noder.

- De er blevet rigtig meget brugt både til fællessang og i kor, og det er vi naturligvis meget glade for, siger de to Lemvig-komponister.

Men så opstod behovet for at kunne høre sangene, uden man var til fællessang eller kor-koncert, og her lokalt er de så indspillet. Det er foregået i Nørre Nissum, hvor der har medvirket lokale kræfter. Peter Eeg, Lemvig, har spillet bas. Mette Jakobsen fra Asp, som begge komponister har haft som elev på seminariet i Nørre Nissum, står for sangen, Lene Grimal, Thisted, spiller sax, og så er både Erling Lindgren og Erik Sommer selv med på klaver.

- Bogformen har solgt overraskende godt, så nu er vi spændt på cd'en, som det vil være naturligt at købe sammen med bogen. Man kan for eksempel købe dem i Lemvig Boghandel, siger Erik Sommer, der gør opmærksom på, det jo er tiden at købe julegaver...

De to komponister glæder sig meget over den store interesse, der er for at få nye danske sange, som afspejler tiden.

- De 12 sange i "Et dusin Danske Sange" har spredt sig overraskende hurtigt ud over landet, og vi mærker en stor interesse for dem, siger Erling Lindgren.

De to Lemvig-komponister er ikke uvante med, at der er interesse for deres musik. Erling Lindgren er den danske, nulevende komponist, der har flest melodier med i Højskolesangen, nemlig 12. Erik Sommer yder ham konkurrence med syv.

- Der er stadig interesse for at synger, når man er sammen. Man synger naturligvis stadig mange af de gamle klassiske sange, men der er også interesse for at prøve noget nyt, siger Erik Sommer

Måneds-sange er nu på cd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce