Kim Larsen var på programmet inden dødsfaldet

Christoffer Bjorth har rollen som rocker i forestillingen. Foto: Johan Gadegaard

Kim Larsen var på programmet inden dødsfaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Kongensgaard Efterskole har eleverne brugt hele ugen på at øve et nyt skuespil, der gør brug af både figurerne fra "Midt om Natten" og gruppen Gasolins gamle rocknumre

Nørre Nissum: Onsdag eftermiddag er spændende for alle parter, for det er første gang, der bliver øvet på en scene. Eleverne på Kongensgaard Efterskole har brugt de tidligere dage i ugen på at læse og øvre replikkerne på det stykke, som nu bliver opført i skolens sal.

- Det er et svært stykker, for der er mange sætninger fra Kim Larsens sange der er skrevet ind i vore replikker. Det skal man altså huske, for ellers giver replikken ingen mening, siger Freya Danielle Bostrup, der spiller Haveje-Birte.

Replikkerne har hun fået af Allan Bach, der underviser på skolen, og som er manden bag årets stykke. Han havde en ide om at bruge manuskriptet fra Kim Larsens film "Midt om natten", men da han modtog det, virkede det langt.

- Det ville give et stykke på over to timer. Det er lige langt nok for vore elever, vurderede Allan Bach.

Derfor gik han selv i gang med at skrive stykket om. Det er blevet til et helt nyt stykke, der gør brug af figurerne i filmen. Nu er hovedpersonen drukkenbolten Tusindfryd, som gennem stykket får sin egen historie. Men undervejs møder man stadig de kendte figurer som Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Buhman og mange flere. Han har heller ikke valgt at gøre brug af sangene fra filmen, men bruger i stedet løs af Gasolins sange. Desuden har han løbende indarbejdet Gasolin-præferencer i replikkerne.

Det er helt tilfældigt at opførelsen falder sammen med Kim Larsens dødsfald. Allan Bach var i gang med forberedelserne lang tid inden, Kim Larsen døde.

- Men Kim larsen har en kæmpestor betydning for efterskolerne. Der er sange, der er kendte og bliver sunget på alle efterskoler - for sangene er kendte af alle fra 4 år til skindød. Så selv om stykket her ikke er kommet i stand på grund af dødsfaldet, så kommer den da til at rumme en slags hyldest til Kim Larsen, siger Allan Bach.

Eleverne er delt op i grupper alt efter, om de skal lave scene, lyd og lys, være skuespillere, øve dans, musik eller andet. Freja Hansen, Rønne, spiller præst i stykket, mens Christoffer Hjorth, Tappernøje, har rollen som Bingo, rockerlederen. De synes lige som Freya Danielle Bostrup, at det er svært at lære alle replikkerne.

- Der er ikke mange replikker, der lægger op til hinanden, så det er let at glemme ting. Men det er et sjovt stykke, siger Christoffer Hjort.

Han har tidligere været med i et skuespil på sidste skoledag i folkeskolen, mens Freja Hansen har gået til skuespil igennem fem år.

- Men replikkerne er svær, for der er mange ældre udtryk imellem - sådan snakker vi ikke i dag, siger hun.

Nu ser de frem til at få lov at opføre stykket. Det skete første gang torsdag aften, hvor 150 elever fra Nørre Nissum Efterskole kom på besøg. Fredag eftermiddag er det forældrene, der er inviteret til at se stykket, hvor efter eleverne tager med hjem på efterårsferie. På forhånd er de alle tre overbeviste om, at eleverne på nabo-efterskolen vil blive de mest kritiske tilskuere.

- Det er altid svært at optræde for en efterskole, for de bedømmer anderledes end forældre. De vil altid være stolte af dem, der står på en scene, siger Freja Hansen.

- Jeg glæder mig også mest til at høre, hvad eleverne på Nørre Nissum Efterskole tænker om stykket, siger Christoffer Hjort.

Uanset udfaldet, så har det været en hård uge for eleverne, men også en positiv uge.

- Det er med til at styrke fællesskabet blandt os elever, siger Freya Danielle Bostrup.

Selv om der bliver sunget, er det ikke sangene fra
Selv om der bliver sunget, er det ikke sangene fra "Midt og Natten", der er på programmet. Der imod bruges der løs af Gasolins gamle numre. Foto: Johan Gadegaard
Forestillingen starter med en begravelse. Foto: Johan Gadegaard
Forestillingen starter med en begravelse. Foto: Johan Gadegaard

Kim Larsen var på programmet inden dødsfaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce