I bliver bidt af en bacille...

Familien var med for at lykønske Erik Flyvholm med den femte periode med borgmesterkæden om halsen. Det er hustruen Marianne, der her er med. Foto: Lars Kamstrup

I bliver bidt af en bacille...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye byråd har konstitueret sig, før arbejdet starter til nytår

Lemvig: Orla Østerby (K) fik i 10 minutters tid sin drøm om at sidde i borgmesterstolen i Lemvig Byråd opfyldt.

Som det medlem med den største anciennitet skulle han lede det konstituerende møde i det nyvalgte byråd. Og han benyttede sin tid i borgmesterstolen til at byde specielt de syv nye byrådsmedlemmer velkommen.

-Det bliver fire år, hvor man ikke ser på tiden, men på den interesse, man får for arbejdet. Man bliver bidt af en bacille, fordi det er spændende at være med, sagde han, inden han kunne tage fat på det første punkt, hvor der skulle kommes med forslag til ny borgmester. Kenneth Bro (S) foreslog Erik Flyvholm, og da han var eneste forslag, kunne han rejse sig. Orla Østerby gav ham borgmesterkæden på, og så kunne de bytte plads.

- Det er en ære at blive borgmester. Det er det første gang, men det er det også femte gang, det sker, sagde han.

Og han kunne følge op på Orla Østerbys bacille-snak, som man bliver ramt af i byrådet.

- Nogle siger, at det er som at sætte sig på en tiger og ride ind i junglen, og man har slet ikke lyst til at komme af. Vi er valgt til at lede de 21.000 borgere i Lemvig Kommune. Det forpligter. Vi skal tage både sjove og svære beslutninger, sagde han.

Og hvert byrådsmedlem havde fået en pin med Lemvig Kommunes byvåben, som man kan bære, når man repræsenterer byrådet.

- Det er et arbejde, I skal gøre, men I kan også være med til at præge udviklingen i kommunen, sagde han.

Så blev hele konstitueringen remset op.

Arne Noe (SF) afbrød midtvejs, da han lige ville gøre opmærksom på sine forventninger til Venstre-flertallet.

- Venstre er det store parti her i området og taler da også meget om det gode samarbejde. Men, der gives heller ikke ved dørene. SF har fået lige det, vi kan tilkomme og så til allersidst efter lang snak lige en post i Lemvig Vand & Spildevands bestyrelse.

- Men, vi har givet tilsagn om at gå ind i en samlet fælles konstituering, og det står vi ved. Til gengæld har vi en forventning om, at også Venstre holder ord, når der tales om det gode samarbejde og dermed ikke pludselig i en snæver vending bruger sit flertal uden at lytte til mindretallet i byrådet. Vi har tidligere haft en budgetgaranti ved budgetaftalen i Lemvig Byråd til stor tilfredshed for alle partier. Det ønskede Venstre ikke i den forløbne periode. Nu er det så op til Venstre at vise, at det ikke er nødvendigt, sagde han.

Borgmester Erik Flyvholm mente ikke, det ville være det store problem, da man i reglen fandt frem til løsninger uden afstemning.

- Men jeg vil ikke love, vi ikke får afstemninger de næste fire år. Der vil være ting, vi er uenige om, og der er det byråd, som borgerne har valgt.

Der var masser af tilhørere i form af familie, partifæller med mere, der ville væremed på denne festlige dag, der blev afsluttet med vin og kransekage - og masser af fotos.

Eneste afbud var fra Michelle Welle Tange, der var forhindret på grund af arbejde.

 

Konservatibve Orla Østerby fik små 10 minutter i borgmesterstolen, inden han måtte overlade pladsen til Erik Flyvholm, der vil sidde der i nye fire år. Foto: Lars Kamstrup
Konservatibve Orla Østerby fik små 10 minutter i borgmesterstolen, inden han måtte overlade pladsen til Erik Flyvholm, der vil sidde der i nye fire år. Foto: Lars Kamstrup

I bliver bidt af en bacille...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce