Vestmotorvej er den helt rigtige løsning

Mogens Halgaard foreslår denne linieføring for Vestmotorvejen.

Vestmotorvej er den helt rigtige løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glem den såkaldte »Hærvejsmotorvej« ned gennem den midterste del af Jylland. Den ligger alt for tæt på den eksisterende østjyske motorvej og vil ikke aflaste denne i tilstrækkelig grad. Den helt rigtige løsning er en Vestmotorvej, som vil forbinde Nordvestjylland og Nordtyskland, hvor der er planer om en ny motorvej vest for Hamborg.

Denne løsning vil tilgodese de mange store industrivirksomheder fra Himmerland, Salling, Mors, Thy og Vestjylland fra Thyborøn til Tønder. Den vil desuden med meget stor sandsynlighed give turismen et stort boost i form af mange flere tyske turister. Hvad angår den jyske infrastruktur vil løsningen være billigere end en motorvej ned gennem det midterste Jylland, og aflastningen af E45 motorvejen vil blive markant. Al trafik fra Norden med retning mod Vesteuropa vil vælge den nye motorvej. Der bliver pludselig kortere afstand til kanalhavnene og England.

En særlig gevinst er der til det danske forsvar, der har store anlæg i Hjørring, Aalborg, Skive, Holstebro og Oksbøl ved Varde. En erhvervsmastodont som Arla vil have tilsvarende fordele.

Den nye motorvej skal i nord starte ved Sønderup, hvor A13 er forbundet med den østjyske motorvej. Vejen føres mod Hvalpsund i Vesthimmerland. Den føres under - eller over - Limfjorden og går i en bue rundt om Skive og rammer den nye motorvej ved Holstebro. Ved Aulum drejer den nye motorvej af mod Videbæk og fortsætter i en mere eller mindre lige linje fra Videbæk til grænsen.

Det er mit håb, at politikerne vil tage en ny Vestmotorvej i betragtning, når der i fremtiden bevilges midler til udbygning af den overordnede infrastruktur i Jylland.

Vestmotorvej er den helt rigtige løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce