Udflytning. Større sammenhæng


Udflytning. Større sammenhæng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Marianne Bredal (V), MF, Fuglgårdsvej 19. 7900 Struer
Billede
Læserbrev. 

Debat: Sidste år præsenterede regeringen udflytningen af skattearbejdspladser, og nu sættes der gang i endnu en runde af danmarkshistoriens største udflytning af statslige arbejdspladser. Mange byer uden for hovedstaden kan nu se frem til øget beskæftigelse, vækst og lokal udvikling, og jeg glæder mig særligt over placeringen af op mod 350 nye arbejds- og uddannelsespladser i Nordvestjylland.

I Struer kan vi se frem til at få tildelt arbejdspladser i form af dele af Skattestyrelsen, i Holstebro placeres dele af Politiet, dele af Justitsministeriet samt en del af uddannelsen i Diplomingeniør. I Skjern vil en del af markedsføringsøkonomuddannelsen placeres, og i Ringkøbing kommer dele af Gælds- og Skattestyrelsen til at ligge. Det er sund fornuft, at arbejds- og uddannelsesmuligheder nu rykker tættere på borgerne.

I mange landdistriktserhverv efterspørges kvalificeret arbejdskraft. De seneste år har vi oplevet, at folk flytter fra land til by samtidig med, at behovet for specialiseret arbejdskraft stiger løbende i hele landet. Det skaber ubalance, og derfor trækker vi nu fra politisk side i arbejdstøjet og støtter op om erhvervslivet uden for de større byer. Det gør vi ved ikke alene at flytte arbejdspladser ud men også uddannelsespladser.

Der er brug for en bred pallette af uddannelsesmuligheder i produktionsdanmark. Vi oplever, at mange studerende vælger at etablere sig i de områder, de har været under uddannelse i, og derfor er det en sejr for både erhvervsliv og lokalsamfund, at flere unge nu motiveres til at bosætte sig uden for de oprindelige uddannelsesbyer.

Med udflytningen af arbejds- og uddannelsespladser tager regeringen nu endnu et vigtigt skridt i retningen af et sammenhængende Danmark, hvor beskæftigelse, vækst og virkelyst tilkommer hele landet. Vi har brug for et Danmark, der styres fra hele Danmark.

Udflytning. Større sammenhæng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce