Uddannelse. Min erhvervsuddannelse har givet mig brød på bordet


Uddannelse. Min erhvervsuddannelse har givet mig brød på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Nelly Bækmark Thomsen, Sandbækvej 52, Skalstrup
Billede
Læserbrev. 

Debat: Svar til Kurt Johannesens velskrevne læserbrev om valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasium, herunder EUX. Bragt i Lemvig Folkeblad i går.

Jeg ved virkelig ikke, hvordan man skal få alle de "vildfarne" forældre til at sadle om. For den sags skyld gælder det måske også den studievejledning, som de unge mennesker modtager?

Hvis man er det mindste i tvivl om sin erhvervsretning, vil jeg til enhver tid anbefale, at man bruger sin tid på at tage en erhvervsuddannelse i stedet for at sidde parkeret tre år i gymnasiet. Måske oven i købet med en drukkultur, så man lige slæber sig igennem med karakterer i bundgrænsen, fordi man ikke er dedikeret i sit valg.

Men er man målrettet og ved, at man vil være for eksempel læge eller jurist, ja skal man selvfølgelig vælge gymnasiet.

I politik snakker vi om tvivlere og sofavælgere. Jeg synes også, vi kan sætte disse ord på en stor gruppe unge mennesker. Det er meget svært at skulle vælge sin retning her i livet. Men husk på uanset valget, kan man altid vælge om og bygge videre i den boldgade, hvor ens evner og interesser går. Jeg har for nylig læst at 80 procent f fremtidens job ikke er skabt endnu. Udviklingen går så hurtigt, og vi lever i en foranderlig verden. Det allerbedste forældre kan gøre for deres børn, er at lære dem at være selvstændige, robuste, stole på dem selv og være forandringsparate.

Jeg håber virkelig, at vi får rigtig mange unge mennesker til at uddanne sig som smede, elektrikere, tømrere og alle de andre erhvervsmuligheder, der foreligger med jobgaranti. Det ser yderst sort ud, hvis vi ikke længere kan bygge nye huse eller få dem renoveret. Eller kommunerne bliver sat helt i stå ift. deres udbygnings- og udviklingsplaner.

Jeg selv har aldrig gået i gymnasiet. I stedet tog jeg en uddannelse som EFG-køkkenassistent. Den uddannelse har bragt mig vidt omkring. Jeg har været underviser både på aften- og daghøjskole. Desuden har jeg haft nogle forløb med udviklingshæmmede i Lemvig Kommune og den tidligere Ulfborg Vemb Kommune, hvor jeg lærte dem at lave små lette retter, så de kunne klare sig selv. Jeg er medforfatter til en af Hjerteforeningens kogebøger, hvortil jeg havde udviklet ti opskrifter med fisk og fjerkræ. Jeg har i flere år været ansat små EFG-køkkenassistent i en vuggestue, hvor børnene indimellem var med mig ude i køkkenet sammen med deres pædagog.

Dette er blot en brygdel af, hvad min SUPERUDDANNELSE har ført med sig. Senere valgte jeg at læse til børnehavepædagog. Her brugte jeg min EFG-køkkenassistentuddannelse som basis for at skaffe studiejob. De første fire-fem år i min karriere som pædagog havde jeg jobs, hvor jeg kombinerede de to uddannelser. Jeg blev ansat som interessegruppeinstruktør på Virum Skole, hvor jeg underviste børn i madlavning. Syv hold à 16 børn i alderen 11-13 år. Ved siden af havde jeg en deltidsstilling i Eremitageparkens Børnehave.

Til tvivlerne. Sæt kryds ved liste erhvervsuddannelse.

Uddannelse. Min erhvervsuddannelse har givet mig brød på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce