Landbrug. Ikke tid til slagsmål


Landbrug. Ikke tid til slagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Arne Noe, Toelbjergvej 3, Lemvig, gruppeformand SF Lemvig
Billede
Læserbrev. 

Debat: Hvorfor slås, når der er tid til samtale.

Det ærgrer mig, at mit forslag i Lemvig Byråd om støtte til omlægningstjek til økologisk drift i landbrug, er blevet til en strid for eller imod Landboforeningen.

Sådan var det ikke tænkt fra min side.

Jeg køber selv al min rådgivning ved Landboforeningen, så hvorfor skulle jeg ønske krig med dem?

Tværtimod ville jeg ønske, at Lemvig Kommune ville indgå et samarbejde med Landboforeningen om at synliggøre at foreningen yder gratis omlægningstjek og rådgivning for landmænd, der overvejer at overgå til økologisk drift.

Sagen er alt for vigtig til kævl og strid.

Jeg kan se en lang række åbenlyse fordele i, at vi støtter hinanden i en synliggørelse af fordelene ved omlægning til økologi:

  • Lokalt vil det kunne sikre et bedre miljø. Der er bred enighed om, at der er mindre udvaskning af næringsstoffer og sprøjtemiddelrester fra det økologiske jordbrug
  • Omlægning til økologisk jordbrug falder helt i tråd med Lemvig Kommunes strategi om at være "Grøn Kommune". Mange af de unge familier, som vi opfordrer til at komme tilbage, efter endt uddannelse, har en forventning om, at bæredygtighed og økologi er tænkt ind i alle sammenhænge.
  • De fleste økologiske landmænd har en rigtig god økonomi
  • Der er flere arbejdspladser i at producere højpris-produkter.
  • Kommunens konventionelle produkter, som for størstedelen eksporteres, har stor gavn af, at Danmark bliver kendt som et "Grønt" land.

Som byrådsmedlem i Lemvig Kommune vil jeg arbejde for at forbedre miljø - og naturkvaliteten i kommunen. Jeg ser frem til et samarbejde hvor vi alle kan bidrage til at sikre at kommende generationer kan overtage et godt naturgrundlag som er intakt og ikke forurenet.

Landbrug. Ikke tid til slagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce