Indflytning. Giver bedre balance


Indflytning. Giver bedre balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sarah Sand Nielsen, Suensonsvej 40, 7500 Holstebro, formand for VU Holstebro
Sarah Sand Nielsen
Læserbrev. 

Debat: Regeringen har offentliggjort anden runde for udflytning af statslige arbejdspladser. En plan som indeholder udflytninger for godt 4000 statslige arbejdspladser, hvoraf 122 tilfalder Holstebro. For mange af os handler det dog slet ikke om udflytninger men om indflytninger, og for vi der bor i "udkanten" kan det virke en smule besynderligt, hvorfor ikke man i første omgang har valgt en mere decentral placering af de statslige arbejdspladser, fremfor at placere størstedelen i hovedstadsområdet og des lignende.

Det kan for almindelige borgere i centraliserede områder af landet være svært at forstå, lige netop hvorfor man fra regeringens hånd ønsker at ofre flere hundrede millioner på at udflytte en række statslige arbejdspladser. Burde man ikke i stedet bruge pengene på de varme hænder, på kernevelfærd eller skattelettelser?

For mig er udflytninger af statslige arbejdspladser en investering i et Danmark i balance. Når man udflytte statslige arbejdspladser, så sender man nemlig et politisk signal: Et signal om et Danmark i balance, hvor man anerkender, at det kan være ligeså godt at bo og arbejde i Holstebro som at bo og arbejde i København, og at man ikke ønsker at medvirke til affolkningen af yderområderne. Dernæst skal man ikke underkende, hvad udflytningerne har af fordele lokalt, både igennem de afledte arbejdspladser, de skaber, men også mulighederne for styrke det lokale arbejdsmarked.

Der forelægger desuden evidens for at stillinger for de medarbejdere som ikke ønsker at følge med, hurtigt og effektivt bliver besat af ligeså kompetente lokale kræfter.

Derfor et kæmpe ja tak til regeringens anden runde af indflytninger og et ønske om, at man ikke stopper før end at alle arbejdspladser, der ikke kræver at forblive centraliseret, bliver flyttet ud i landet.

Indflytning. Giver bedre balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce