Forsamlingshuset. Guld værd for lokalsamfundet


Forsamlingshuset. Guld værd for lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


MF Mogens Jensen (S), kulturordfører
Socialdemokratiet Kongres 2017
Læserbrev. 

Debat: Udflytning af statslige arbejdspladser. Et Danmark i bedre balance. - Det har været nogen af overskrifterne, der har fyldt medierne den seneste tid. Og med rette. For der er brug for, at Danmark hænger sammen. Vi er for lille et land til store forskelle.

Et Danmark i bedre balance handler dog ikke kun om udflytning af job. Det handler i lige så høj grad om at skabe et rigt kulturliv og fællesskab i hele landet. Derfor skal vi mindske den kulturelle ulighed. Blandt andet ved at styrke de små landsbysamfund. Gode kultur- og fritidstilbud må ikke afhænge af postnummeret. Og her spiller forsamlingshusene en afgørende rolle.

Forsamlingshuse har historisk set været et samlingspunkt rundt om i hele landet. Igennem generationer har forsamlingshuset været det naturlige mødested. Der har dannet rammen om et mangfoldigt, lokalt kulturliv. Her er man mødtes til fællesspisning, debatter, revyer, banko og fællessang.

Men særligt kommunalreform i 2007 har udfordret de mange små lokalsamfund og dermed og det lokale kulturliv. Og hvis vi vil have et Danmark i bedre balance, er vi nødt til at sikre, at det fortsat er attraktivt at bosætte sig rundt om i de mange landsbyer. Her er et rigt kulturliv vigtigt.

Heldigvis ser vi også, at en række lokale kultur- og forsamlingshuse blomstrer i disse år. Frivillige kræfter arrangerer litteraturaftener, revyer, fællesspisning og dans. Men arrangementer som disse kan i længden kun eksistere, hvis der politisk opbakning. Derfor er kommunerne nødt til at have blik for værdien i de mange forsamlingshuse rundt omkring i landet. Og skabe rammerne for, at forsamlingshusene kan blive kulturelt centrum i lokalsamfundene. Det vil jeg gerne opfordre byrådene over hele lande til at have for øje.

Forsamlingshuse spiller en afgørende rolle i lokalsamfund over hele landet. Og det ønsker vi at de skal de blive ved med. De bidrager til et Danmark i balance. Og det kræver, at kommunerne prioriterer dem.

Forsamlingshuset. Guld værd for lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce