Anskuelse. Et samfund med udfordringer eller potentialer?


Anskuelse. Et samfund med udfordringer eller potentialer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Susanne Funch, Kimsvej 24, Holstebro, byrådsmedlem og -kandidat for Socialdemokratiet
Billede
Læserbrev. 

Debat: Ballademagere, sociale udsatte, ensomme, depressionsramte - mennesker, som i nogens øjne byder på udfordringer i vores samfund. Mennesker, som behøver en form for støtte, som i bund og grund er et økonomisk tab for kommunen.

Med mindre vi anskuer dem på en anden måde?

Udviklingsparat, livserfarende, tidsoverskud, empatisk - dette kan være den samme beskrivelse, på de samme mennesker. De kan stadig have behov for støtte, men ikke fordi de er et økonomisk tab for kommunen, men fordi de er en investering i form af at udvikle menneskers potentiale, og støtte dem i deres vej igennem livet.

Jeg elsker dette citat fra Gummi Tarzan: "Der er altid noget, man er god til. Man skal bare finde ud af, hvad det er." Dette råd fik Gummi Tarzan af en anden - en hjælpende autoritet. Det er denne rolle de offentlige ansatte har, hvor de støtter og motiverer dem, som har brug for det. Men ansvaret ligger ikke kun ved dem.

For at autoriteterne - sagsbehandleren, pædagogen, socialrådgivere, SSP, mf. kan give hjælp til borgere der behøver det, skal de have ordentlige vilkår. For at kunne give overskud og hjælpe andre mennesker, er det vigtigt at de som skal yde den hjælp, også selv får den hjælp og støtte de har brug for.

Dem der har brug for hjælp skal vi støtte, og dem som yder hjælpen skal vi styrke!

Vi har kun en vis mængde penge at gøre godt med i vores kommune, og hvordan de skal prioriteres kan være svært. Men vores samfund skal ikke bygges på dem som er glemt og sparet væk, det skal derimod være et sted, hvor alle har en pladsAnskuelse. og en god hverdag.

Vi skal videre. Dette er det den stærke sætning, som vi socialdemokrater går til valg på. Vi, er ment som os alle. Hver og én. Vi skal alle videre i vores udvikling, og blive til noget mere i dag end vi var i går. Men for at dette kan blive en realitet, er der nød til at være ordentlige vilkår, til de som skal yde hjælp og stimulere udviklingen i vores kommune.

I Holstebro Kommune skal alle kunne gro og udvikle sig.

Anskuelse. Et samfund med udfordringer eller potentialer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce