Europarådets filmfond vil drøfte Aalbæks smæk i Zentropa

Peter Aalbæk Jensen, stifter og tidligere direktør i Zentropa, har den seneste tid fået stor medieopmærksomhed, efter flere har fortalt, at han blandt andet har givet elever smæk bag i.

Europarådets filmfond vil drøfte Aalbæks smæk i Zentropa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tidligere ansatte har berettet om at få smæk af Peter Aalbæk i Zentropa. Filmfond vil se på det.

De seneste år har Europarådets filmfond, Eurimages, lagt millioner af kroner i støtte til Zentropa. Men på baggrund af historier om chikane og smæk til ansatte i filmselskabet, vil fonden nu drøfte mulige skridt over for Zentropa.

Det skriver Information.

Vicedirektør for Eurimages, Enrico Vannucci, ser på historierne om arbejdsmiljøet i Zentropa med "stor bekymring". Han påpeger, at Eurimages er en del af menneskerettighedsorganisationen Europarådet.

- Det siger derfor sig selv, at respekt for menneskers værdighed er en integreret del af, hvad vi laver, og hvad vi forventer af de film, vi støtter, skriver han i en mail til Information.

Den seneste tid har flere medier beskrevet beretninger om chikane, ydmygelser og mobning af ansatte i Zentropa.

Blandt andet har tidligere elever i filmselskabet fortalt til Information, hvordan de har fået smæk i bagdelen af stifter Peter Aalbæk, hvis de for eksempel kom for sent eller på andre måder begik fejl i deres arbejde.

Ligeledes har ni kvinder til Politiken fortalt om blandt andet at blive taget på brysterne, og at Peter Aalbæk skal have stået tæt på og stønnet, når de talte i telefon.

Fredag meddelte Zentropa i en pressemeddelelse, at filmselskabets ledelse var nået til enighed med Peter Aalbæk om, at klask i bagdelen ikke længere skal foregå hos filmselskabet.

- Vi vil sammen med medarbejderne og eleverne skabe nogle retningslinjer for arbejdsmiljø og -kultur, så det er tydeligt for alle, hvad der falder inden- og udenfor rammerne, skrev filmselskabet.

Den danske Copenhagen Film Fund, der har skudt penge i Lars von Triers kommende film, reagerer også på historierne om Zentropa. Fonden vil tage sagen op på et bestyrelsesmøde.

Thomas Gammeltoft, der er direktør i den københavnske fond, siger, at fonden ikke kan trække støtten til Lars von Triers film. Men fonden vil se på fremtiden.

- Og der kan det sagtens være, at ræsonnementet bliver, at det bliver ufremkommeligt for Zentropa at få støtte fra os fremover. Eller at vi i fremtiden vil stille nogle krav, siger Thomas Gammeltoft til Information.

Europarådets filmfond vil drøfte Aalbæks smæk i Zentropa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce