- Ingen politikere tager ansvar, hvorfor skal jeg så tage til vælgermøde?

Ingen bragte møllerne på banen ved mandagens vælgermøde i Idom. Foto: Jan Briks

- Ingen politikere tager ansvar, hvorfor skal jeg så tage til vælgermøde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordet "vindmøller" dukkede ikke op en eneste gang på mandagens vælgermøde i Idom. Flere Råsted-borgere havde droppet mødet på grund af den seneste tids mølledebat.

Idom: Det kunne jo selvfølgelig være den dæmpede belysning, den var gal med til mandagens vælgermøde i Idom. Men hverken fra talerstolen, hvor lokalpolitiker og Råstedborger Søren Hansen (R) stod, eller fra sæderækkerne, hvor Jan Schmidt-Nielsen fra Idomlundvej sad, så det ud til, at ret mange Råsted-borgere var dukket op. 

- Der var vel en lille håndfuld, vurderede Jan Schmidt-Nielsen forsigtigt. Også han undrede sig over, hvorfor ingen rejste spørgsmål til de fem politikere på talerstolene om de vindmølleplaner, der trods 58 indsigelser, var blevet trumfet igennem i området ud for Råsted og om de fremmødte politikere mon var tilhængere af den beslutning. 

62-årige Inge Mogensen Bruun var en af de Råsted-borgere, der med vilje havde droppet vælgermødet i Idom - af selv samme årsag.

- Den 21. november kommer der en blank stemmeseddel i stemmeboksen fra mig af. For ingen politikere i Holstebro er ansvarlige - hvorfor skal jeg så deltage i et vælgermøde, sagde den 62-årige efterlønner, der i foråret flyttede til Råsted. 

Inge Mogensen Bruun, der ellers har gået meget i lokalpolitik i de andre kommuner, hun har boet i, brugte i stedet aftenen på at spise med sin mand og hente nøgler til et hus, hun skulle passe. 

- I Holstebro kommune bliver man ikke hørt. Og som nytilflytter er jeg forundret over, at der er noget, der hedder Idom-Råsted Borgerforening. For jeg har aldrig hørt fra dem - heller ikke, da jeg flyttede hertil, sagde råstedborgeren, der delvist har droppet vælgermødet på grund af møllesagen. 

Den 21. november kommer der en blank stemmeseddel i stemmeboksen fra mig af. For ingen politikere i Holstebro er ansvarlige - hvorfor skal jeg så deltage i et vælgermøde?
 
Der var dæmpet belyning og masser af kaffe på kanden, da godt hundrede lokale borgere gæstede Plexus til mandagens vælgermøde. Foto: Jan Briks
Der var dæmpet belyning og masser af kaffe på kanden, da godt hundrede lokale borgere gæstede Plexus til mandagens vælgermøde. Foto: Jan Briks

Opfordring sendt videre

Tilbage i Plexus - et godt stykke fra, hvor de kommende møllerne skal stå - blev aftenen blandt andet brugt på at diskutere skolepolitik. Politikerne var alle enige om, at Idom-Råsted Skole skulle beholde sin syvende klasse. Fra Venstres Anne Mette Grønbæk blev det foreslået, at skolerne skulle kunne spare op. En usolidarisk idé overfor byskolerne, lød det andetsteds fra. 

Blandt idéerne fra politikerne til, hvordan lokalområdet kunne udvikle sig i de kommende år var blandt andet forslaget om et fælleshus til ældre, opførelsen af almene boliger og bedre kollektiv trafik - forankret i flextrafikkens løsninger. Sidstnævnte var buschauffør og DF-politiker Flemming Iversen, ikke udelukkende begejstret for. 

Efter en hurtig spørgerunde sluttede aftenen på en opfordring. 

- Stem personligt, lød det fra en kvinde blandt publikum, der ville huske sine medborgere på, at Idom-Råsted manglede en stemme i byrådet. Den blev hurtigt grebet af politikerne - dog med en tilføjelse: 

- Ja, og bliv nu enige om hvem, lød det muntert fra Anne Mette Grønbæk (V). 

Borgerne er ligegyldige

På Lilleåvej 85 i Råsted, havde Torben Bang, der er talsmand for en arbejdsgruppe mod de kommende møller, for første gang i flere år, droppet at tage til vælgermøde. 

- Ved de to foregående kommunalvalg var jeg til vælgermøde. Men i år har jeg en fornemmelse af, at det er lige meget, hvad borgerne mener, sagde han. 

- Ingen politikere tager ansvar, hvorfor skal jeg så tage til vælgermøde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce