Ville nedlægge forbud: Moesby får alligevel lov til at bygge

Politikerne i teknisk udvalg vil ikke nedlægge forbud mod kontorbyggeri bag Hotel Schaumburg, selv om det konflikter med Enghavecentret. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker

Ville nedlægge forbud: Moesby får alligevel lov til at bygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i teknisk udvalg vil ikke nedlægge forbud mod et kontorbyggeri, selv om det kan komplicere byggeriet af Enghavecentret.

Bent Moesby får alligevel lov til at opføre 1000 kvadratmeter kontor på Enghaven, som skal ligge bag Hotel Schaumburg.

Især et tilhørende parkeringskælder giver problemer med at få plads til en adgangsvej rundt om det kommende Enghavecenter, og derfor havde kommunens forvaltning foreslået et såkaldt §-14 forbud, så Bent Moesby ikke kunne få en byggetilladelse bag det hotel, som han ejer.

Men politikerne i teknisk udvalg har afvist et sådant forbud.

»Vi vil ikke være med til at sige nej til én erhvervsdrivende for at give muligheder for en anden. Det synes vi ville være lidt urimeligt,« siger Eli Vium (DF), der er næstformand i byrådets tekniske udvalg.

»Det er en ret principiel afgørelse, når vi ikke vil nedlægge et sådant forbud, selv om det måske betyder, at Enghavecentret skal indskrænke,« siger Eli Vium.

I 2006 vedtog byrådet i 2006 vedtog en lokalplan, som netop gav mulighed for et erhversbyggeri i to etager bag Hotel Schaumburg og langs skråningen op mod Danmarksgade.

Fortsætter planer

Holstebro Kommunes tekniske direktør Anders Debel fortæller, at med beslutningen kan Bent Moesby forvente at få en byggetilladelse til kontorbyggeriet.

Til gengæld regner han ikke med, at det kommer til at ændre noget på byggeriet af Enghavecentret.

»Vi har arbejdet længe på at give Enghavecentret den rigtige placering,« siger Anders Debel.

Derimod kan sagen blive udskudt, til lokalplanen for Enghavecentret er vedtaget, og til den tid er der lagt op til en ekspropriation.

Det er nemlig nedkørslen til parkeringskælderen under det nye kontor, som giver problemer i forhold til den vej, der er behov for forbi det kommende indkøbscenter.

»Det her kan betyde, at det vil blive dyrere, når vi skal ekspropriere, og det kan vi først gøre, når lokalplanen er vedtaget,« siger Anders Debel.

Kommunen har før været i dialog med med Bent Moesby om sagen, uden at det er lykkedes at finde en løsning.

»Nu må vi anstrenge os endnu mere for at finde en løsning,« siger Anders Debel.

Striden drejer sig om cirka 150 kvadratmeter af den grund, som tilhører Hotel Schaumburg - og dermed Bent Moesby.

Bent Moesby ser nu frem til at få en byggetilladelse, så han kan komme igang med at bygge. Men han fastholder, at han ikke har noget jord til salg.

»Jeg vil selvfølgelig protestere mod lokalplanen, hvis der fortsat skal bruges noget af mit jord. Men jeg forstår ikke, at man disponerer over noget af mit areal, når kommunen har solgt en grund til centret,« siger Bent Moesby, som tidligere har sagt, at han er klar til at inddrage jurister.

»Det må vi jo se på til den tid, hvis kommunen vil ekspropriere,« siger Moesby.

Ville nedlægge forbud: Moesby får alligevel lov til at bygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce