Vi vælger kyst- og naturferie

Det første tiltag indenfor "En klasse for sig", der henvender sig til "kulturforbrugere, madelskere og livsnydere", er centreret om Verdensballettens optræden på Nørre Vosborg. Pressefoto

Vi vælger kyst- og naturferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både på Nørre Vosborg ved Vemb og på Tambohus Kro & Badehotel på Thyholm forventer man at modtage et stigende antal danske turister fremover.

Holstebro: Danmark er godt ferieland, og flere og flere danskere vælger kyst og naturferie herhjemme.

Det fortæller en temmelig frisk undersøgelse, lavet i marts 2018 efter ønske fra Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark, hvor seks ud af ti danskere fortæller, at de forventer at holde ferie nær kyst og natur i Danmark.

På herregården Nørre Vosborg ved Vemb tror man også på, at danskerne gerne vil holde ferie i eget land - så meget, at Nørre Vosborg har lanceret et nyt tiltag, "En klasse for sig", som er kulturturisme, der lægger sig op ad en større kulturbegivenhed, men som giver mulighed for tilkøb af dage, hvor unikke mad- og kulturoplevelser præger aktivitetsprogrammet.

- Det første oplevelsespakke, vi prøver med, er centreret om Verdensballettens optræden her på Nørre Vosborg. Vi begyndte at annoncere den 24. maj og skulle have solgt minimum ti pakker. Det har vi gjort. Vores maksimum er 20 solgte pakker, så klapper jeg i hænderne, siger Trine Jakobsen, adm. direktør for Fonden Nørre Vosborg.

Karsten og Kristina Pedersen foran deres kro, Tambohus Kro & Badehotel. Foto: Morten Bang Larsen
Karsten og Kristina Pedersen foran deres kro, Tambohus Kro & Badehotel. Foto: Morten Bang Larsen

Støttet af Færchfonden

En af dagene i feriepakken byder for eksempel på besøg på Strandingsmuseum Sct. George, Stauning Whisky og aftensmad på Restaurant Sandgaarden i Ringkøbing. Og én anden indeholder besøg i Klosterheden, besøg hos Lemvig-drengene bag eGastro.dk, tapas på et træskib i Limfjorden, besøg hos en keramiker, besøg på Jens Søndergaards Museum og afslutning på Bovbjerg Fyr.

- Vi har forsøgt at stoppe så meget kvalitet og kultur ind i programmet som muligt. Jeg er enormt ambitiøs med det her - det skal give genlyd. Selvfølgelig vil vi gerne vise, hvad Nørre Vosborg kan, og vi vil gerne tjene penge - men vi gør det også, fordi det er sjovt at arbejde sammen med en masse dygtige aktører om at vise, at Nordvestjylland er et område, der er værd at besøge som feriegæst, siger Trine Jakobsen.

Det særlige ferie-pilotprojekt er støttet af Holstebro Kommunes turismepulje med 90.000 kroner og af Færchfonden med 250.000 kroner. Pengene bliver primært brugt til markedsføring.

Optimisme på kroen

Også på Thyholm, nærmere bestemt Tambohus Kro & Badehotel, hvor man senest har totalrenoveret 19 af de i alt 29 værelser, så de passer til resten af kroen, tror man på øget dansk turisme.

- I årets første fem måneder har vores belægning været over 10 procent højere end sidste år, og juni ... ja, allerede inden vi gik ind i måneden, havde vi solgt lige så mange overnatninger, som vi gjorde gennem hele måneden sidste år, siger medhjælpende hustru Kristina Pedersen - og man kan høre, at hun smiler i telefonen.

- Vi har en del hollændere, der rejser rundt og ser Danmark, men de fleste gæster er danskere, og jeg har en fornemmelse af, at vi kommer til at se mange flere holde ferie i Danmark på grund af de gode vejr, vi har haft, siger Kristina Pedersen, hvis "drømmevejr" resten af sommeren er "helst ikke dagsregn, men heller ikke hedebølge".

Vi vælger kyst- og naturferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce