Vestbyens nye stemmesluger

Kenneth Tønning har kørt en intensiv valgkamp i vestbyen, men også hentet stemmer i både Musikteatret, Mejrup og Mejdal. - Det må være fordi, at man har forstået budskabet om, at jeg ikke er imod folkeskolen, men faktisk godt vil kæmpe for den. Friskoler er et godt supplement til folkeskolen, og jeg mener, at forældre skal have valgmuligheden, siger Kenneth Tønning. Foto: Morten Stricker

Vestbyens nye stemmesluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debutanten Kenneth Tønning, der har koncentreret sin valgkamp i vestbyen, ryger direkte ind på top ti over de største stemmeslugere i Holstebro Kommune.

Holstebro: 662 vælgere satte deres kryds ved Kenneth Tønning.

Det placerer ham som den bedste debutant og sender ham direkte ind på en top 10 over de største stemmeslugere i Holstebro Kommune.  

- Jeg skylder min kone en tur på Støberiet. Hun troede mere på mig, end jeg selv gjorde. Hun skød på 600 personlige stemmer - og jeg på 400, siger en glad Tønning, der især er overrasket over, at han hentede henved 70 stemmer andre steder end i vestbyen - i Musikteatret, Mejrup og Mejdal, hvor han ikke har haft valgplakater.

Mandatet skal især bruges til at arbejde for skolerne.

- Jeg har sagt, at jeg gerne vil ind og arbejde i børn- og ungeudvalget på betingelse af, at der bliver forhandlet nogle flere penge til området. Jeg gider ikke ind, hvis udvalget kun skal sidde og finde penge, siger Kenneth Tønning.

Både borgmester H.C. Østerby og den radikale udvalgsformand Torben Gudiksen har såvel under valgkampen og på selve valgaftenen plæderet for flere penge og mere selvbestemmelse til folkeskolerne. Gudiksen vil have et loft på højst 24 elever i hver klasse, mens H.C. Østerby peger på flere tolærerordninger.

 

Motorvejen skal flytte virksomheder

Et andet fokusområde for vestbyens nye stemmesluger bliver erhvervslivet. En placering som nummer 14 på Dansk Industris liste over danske kommuners erhvervsvenlighed er ikke godt nok, mener Tønning:

- Herning og Ikast-Brande ligger henholdsvis nummer ét og tre. Når vi får motorvejen, skal vi kunne overbevise ikke bare medarbejdere, men også virksomheder til at flytte. Det forudsætter mindre bureaukrati. Når nogen ringer til Holstebro Kommune for at få lov at etablere virksomhed her, så siger vi ikke nej. Skulle der være en forhindring, så siger man: Men, men... Vi må ikke slippe dem igen, når de først er inde.

Ud over Tønning fik vestbyen yderligere én ny repræsentant valgt ind. Det er socialdemokraten og institutionslederen Søren Frøstrup-Agger, der fik 300 stemmer.

Vestbyens nye stemmesluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce