Undersøgelse: Befolkningen er generel sund - men flere områder halter

Generelt trives befolkningen og har sunde vaner i Holstebro Kommune, men der er også mange overvægtige. Arkivfoto

Undersøgelse: Befolkningen er generel sund - men flere områder halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er flest plusser til befolkningen i Holstebro Kommune i regionens store sundhedsundersøgelse. Men stressniveauet er steget, og andre områder halter også.

HOLSTEBRO: Befolkningen i Holstebro Kommune har på flere områder et lidt sundere liv end andre steder i regionen. Det fremgår af rapporten "Hvordan har du det", som Regionen offentliggjorde torsdag formiddag.

Det er dog ikke fordi, alle blot trives og har det godt.

14 procent i Holstebro har et dårlig selvvurderet helbred, og selv om det lyder højt, så er det to procent lavere end gennemsnittet.

15 procent i den arbejdsdygtige alder har nedsat arbejdsevne, og det er også to procent under regionens snit.

Til gengæld er antallet af rygere faldet markant til i dag 15 procent i Holstebro Kommune - fire procent fald siden en tilsvarende undersøgelsen for fire år siden. Dengang havde kommunen flere rygere end gennemsnittet. I dag er der færre.

Til gengæld halter det, når det gælder kostvaner og overvægt. 18 procent af befolkningen har usunde kostvaner og lige så mange har en svær overvægt. Det er to-tre procent over gennemsnit.

Den mest kritiske udvikling de seneste fire år har været på stress-området.

I dag siger 30 procent af befolkningen - svarende til 13.000 borgere, at de har et højt stressniveau. Det er en stigning på hele syv procent de seneste fire år.

Tallene svarer dog nogenlunde til stress-udviklingen i regionen.

Til gengæld er der stor forskel på, hvordan befolkningen trives i forskellige dele af kommuen.

Her er sognene delt op i fem forskellige grupper afhængigt af sognenes socioøkonomiske status. Her er der en sammenhæng mellem gruppernes socioøkonomiske forhold og deres sundhed. Borgerne i Mejdal, Mejrup og Råsted sogne trives generelt bedst og lige efter følger en række landsogne som Madum, Staby, Borbjerg og Tvis og dele af Holstebro by, mens for eksempel Holstebro Sogn ligger i gruppe tre.

Ulfborg, Vemb og Vinderup sogne ligger alle i gruppen med den næstdårligste trivsel.

Dårligst er trivslen i Nørrelands Sogn, og samlet er det faktisk er det hele 13 procent af kommunens befolkning, som bor i et sogn med dårlig trivsel.

Læs mere om sundhedsrapporten i fredagens avis.

Undersøgelse: Befolkningen er generel sund - men flere områder halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce