Uhørt at gallapremieren på Lykke-Per finder sted i Holstebro

Filmen om ?Lykke-Per? har premiere den 30. august. Næste år vises den som mini-serie på TV 2. Optagelserne er foregået ved vestkysten og Hjerl Hede. Arkivfoto: Morten Stricker

Uhørt at gallapremieren på Lykke-Per finder sted i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bille Augusts film om Lykke-Per er stor og flot, lover én, der har set den. Og så har filmen gallapremiere i Holstebro, hvilket ellers altid finder sted i hovedstaden.

Holstebro: Biografejer Anne Louise Obel må granske sin hukommelse, når hun skal sammenligne med noget, der tilnærmelsesvis kommer tæt på mandagens gallapremiere med Lykke-Per.

Hun når frem til, at gallapremieren med deltagelse af instruktør Bille August og filmens skuespillere er en 20 års hændelse for hendes biograf, Scala Holstebro.

- Det her er helt specielt for os. Det er på højde med dengang, vi åbnede den nyrenoverede biograf i 1996. Derefter skal vi helt tilbage til min far, da han opførte biografen i 1970. Dengang var der ikke rød løber som på mandag, men da var min far foregangsmand ved at have en forpremiere på Knud Leif Thomsens film. Det var også uhørt dengang; at man kunne lave sådan nogen uden for København, siger Anne Louise Obel.

Det er også uhørt på mandag.

- Det er typisk kun København, der får gallapremierer, hvilket også er klart nok, fordi det er dér, man kan tiltrække alle kendisser og så videre. Vi er hjulpet af Den Vestdanske Filmpulje, hvis mission er at sætte mere fokus på filmmediet som kultur ved for eksempel at lave events uden for København. Og så er vi som biograf glad for, at Holstebro Kommune er en aktiv del. Det er vigtigt, at kommunen også føler et kulturelt ansvar. Ellers var gallapremieren jo aldrig havnet her, tilføjer biografejeren.

Lykke-Per
Gallapremiere mandag den 20. august i Scala Holstebro: Klokken 17.30 er der rød løber med deltagelse af blandt andre instruktør Bille August samt skuespillerne Esben Smed, Katrine Greis-Rosenthal og Julie Christiansen. Herefter vises filmen. Borgmester H.C. Østerby og Bille August vil holde taler.

"Lykke-Per" er en film samt tv-serie over fire afsnit, baseret på Henrik Pontoppidans klassiker af samme navn. Miniserien bliver vist på TV2 i begyndelsen af 2019. Optagelserne foregik frem til november 2017 i København, Jylland, Østrig samt på Lolland og Fyn. Esben Smed Jensen spiller hovedrollen som Per Sidenius, Katrine Greis-Rosenthal er hans Jakobe. Desuden er skuespillere som Rasmus Bjerg, Jens Albinus, Tammi Øst og Tommy Kenter på rollelisten. Bille August har skrevet manuskriptet sammen med sin søn, Anders August.

Budget: 55 millioner kroner.Længde: 2 timer og 45 minutter."Lykke-Per" produceres af Nordisk Film og TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut og Public Service Puljen samt Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn.

Hugorme og møller

Peter Hingebjerg må næsten også granske sin hukommelse, når han skal fremkalde Lykke-Per.

Han stammer fra Holstebro og er i dag "1. AD", første instruktørassistent, der forbinder alle trådene på et filmset, og han er allerede videre til andre film; Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen "Journal 64", Jeanette Nordahls "Kød og blod" og Niels Arden Oplevs filmatisering af Puk Damsgårds "Ser du månen, Daniel".

Peter Hingebjerg kommer nu snart på, hvilken oplevelse det var at være på hjemmebane på Hjerl Hede og især langs vestkysten.

- Slutscenen blev optaget 500 meter fra, hvor min farfar byggede det sommerhus, jeg er kommet igennem hele livet. Det var nostalgisk at være der, hvor jeg i lyngen ved Fjand har kigget efter hugorme, siger han.

På mandag er det statister og hjælpere samt særligt inviterede, som kan sidde side om side med Bille August og co. Og der venter folk en oplevelse, lover Peter Hingebjerg.

- Lykke-Per er et stort, flot drama med meget dygtigt skuespil og flotte billeder. Det er en stor rejse tilbage i tiden. Jeg er stolt og glad for resultatet og håber, at publikum får det ligeså.

- Ret mange af slutsekvenserne er optaget i Vestjylland; ved Spidsbjerg og Hjerl Hede. Det var en god oplevelse, og jeg tror, Bille August var fascineret af Hjerl Hede, fordi Lykke-Per er én, der skaber energi, og her fandt Bille en lokation med mølle. Da han så det hus, faldt brikkerne ligesom på plads, fortæller Peter Hingebjerg.

Brikkerne er endegyldigt på plads på mandag. Selvom gallapremieren glæder Anne Louise Obel, hvis biograf lægger hus til begivenheden - for særligt inviterede - så glemmer hun ikke det faste publikum:

- Dem må vi ikke forsømme, og de skal have samme oplevelse, så vi laver også en gallapremiere med rød løber og et glas champagne den 28. august. De skal ikke snydes for den fantastiske historie, som Henrik Pontoppidan oprindelig har skrevet.

Uhørt at gallapremieren på Lykke-Per finder sted i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce