Uheldige Rock-debutanter løb ind i underskud: - Vi er så kede af det

Mens omsætningen i baren levede op til forventningerne, så led Rock i Holstebro under et dårligt billetsalg. Man forventede at se 6000, men der kom kun et sted mellem 5000 og 5500 publikummer. Arkivfoto: Morten Pedersen

Uheldige Rock-debutanter løb ind i underskud: - Vi er så kede af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye folk bag Rock i Holstebro "den værste start." Nu varsler formanden, at festivalen nok bør gentænkes.

Holstebro: Husker du, hvornår det sidst rigtigt regnede? Folkene bag Rock i Holstebro gør.

- Den eneste uge med dårligt vejr denne sommer var ugen op til Rock i Holstebro, konstaterer formand Kenneth Nybo med et suk.

Sammen med den øvrige bestyrelse var årets festival hans første som formand. Derfor var der ekstra brug for et godt resultat i debut-året. Sådan blev det ikke, står det nu klart.

- Vi kommer ud med et underskud. Jeg vil helst ikke komme ud med et tal, før vi har kontakter alle vore kreditorer samt fået revideret regnskabet med en revisor. Men det skyldes et markant faldende billetsalg. Vi skulle gerne have solgt 500-600 billetter mere, siger formanden.

Der var mellem 5000 og 5500 gæster på festpladsen. Heraf var de 4800 af billetterne solgt, mens resten var fri- og sponsorbilletter. 500 ekstra billetter a 400 kroner stykket havde været lig med 200.000 kroner ekstra i kassen.

- Som ny bestyrelse er det her den værste start. Vi havde håbet på at lave en god festival - og overskud - og arbejdet sindssygt hårdt for at opnå det, og derfor er vi også så kede af det. Der er jo tale om frivilligt arbejde. Personligt har jeg siden oktober næsten brugt flere timer på Rock i Holstebro, end jeg har på mit rigtige arbejde, siger Kenneth Nybo.

Rock 2019?

Musikarrangementet har nu givet underskud to år i træk. Dermed er der igen ingen penge til de hjælpende foreninger, heriblandt Måbjerg IF, der er hovedkraften bag Rock i Holstebro.

- Det, der gør allermest ondt, er, at der ikke bliver noget til foreningerne. Måbjerg IF er en klub, vi alle har kær, og mange har en forbindelse til. At de ikke får noget ud af alt deres hårde arbejde, er det, vi er mest kede af. Vi føler, vi har svigtet de frivillige, erkender Kenneth Nybo.

Skulle en kreditor sige nej til at eftergive gæld, så kunne Rock i Holstebro i princippet lukke, men bestyrelsen føler sig helt overbevist om, at der også næste år er en festival i juni. Formanden føler sig også fortrøstningsfuld. Når bestyrelsen nu skal rundt til kreditorer for at fortælle, at der ikke er en egenkapital, der kan betale det, der skyldes, så vil folkene også medbringe optimisme.

- Meget var forudlavet i år, inden vi trådte til. Og vi bestemte at holde os til det sikre. Nu kan vi selv sætte vores fingeraftryk, og det er en fordel. Nu ved vi i højere grad, hvor vi vil kunne spare og lave arrangementet på en anderledes måde. Rock i Holstebro skal gentænkes. Nu har den kørt på samme måde i 16 år, så måske skal vi tænke på at gøre noget nyt, siger Kenneth Nybo.

I Rock i Holstebros storhedstid havde man besøg af over 10.000 gæster. Siden er det antal dalet år for år, og i mellemtiden er konkurrencen om publikums interesse kun blevet større med open air-koncerter og 90'er fest.

- Måske skal vi tænke på at gøre noget nyt. Vi skal måske kigge mere ind i at have kunstnere, som ikke lige har spillet rundt omkring i vores område. Sådan nogle ting går vi nu og tænker over, siger Kenneth Nybo.

Uheldige Rock-debutanter løb ind i underskud: - Vi er så kede af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce