Udvalg vil ikke betale: - Julebelysning er ikke kultur

Holstebro Kommune har gennem de sidste år ved flere lejligheder modtaget ansøgninger til diverse aktiviteter fra handelsstandsforeningerne i Holstebro, Ulfborg, Vemb og Vinderup. I stedet for at give tilskud til aktiviterne var ideen fra Økonomiudvalget, at man i stedet gav tilskud til julebelysning. Men dén ordning er man ikke tilfreds med i Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivfoto

Udvalg vil ikke betale: - Julebelysning er ikke kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansiering af julebelysning i flere af kommunens byer har skabt splittelse mellem udvalgene i Holstebro kommune.

Holstebro: De fleste kender det. Når julepynten skal findes frem fra gemmerne til december, er lyskæder og flagsnore blevet filtret godt sammen. I Holstebro Kommune - til gengæld - er det ikke selve julepynten, men finansieringen af den, der er gået i hårdknude.

Hidtil har det hvert år været økonomiudvalget, der for enkelt år har besluttet, hvor stort tilskud blandt andet handelsstandsforeningen i Holstebro har skullet have til at pynte gågaden op.

Men i år ønsker man en anden aftale, der vil sikre et fast beløb til julepynt de næste fire decembermåneder frem. Forslaget lød på et årligt tilskud til julepynten svarende til 300.000 kroner til Holstebro og 50.000 kroner til hver af de tre byer Vemb, Ulfborg og Vinderup.

Forslaget, der i første omgang blev drøftet i Økonomiudvalget, lød på, at Økonomiudvalget, Erhvervs- og Turismeudvalget og Kultur og Fritidsudvalget hver skulle bidrage lige meget til julepynten. Erhvervs- og Turismeudvalget stemte ja til forslaget, men hos et enigt Kultur- og Fritidsudvalg endte det 28. maj med et "nej".

- Julebelysning er ikke kultur. Vi bakker op om handelsstandsforeningerne, og vi kan godt forstå, at man fra kommunens side skal støtte op. Vi ser dem bare ikke anvendt fra kultur- og fritidsmidler, lyder det fra Lene Dybdal, formand for Kultur og fritidsudvalget, der har sendt sagen om finansiering tilbage til økonomiudvalget. Hun mener, at 150.000 kroner om året er for meget for det lille udvalg at skulle betale.

Små sko

Dansk Folkepartis Søren Olesen (DF), der dels er medlem af Økonomiudvalget, dels formand for erhvervs- og turismeudvalget, synes ikke, at det kan være rigtigt, at kultur- og fritidsudvalget ikke vil støtte op:

- Jeg er forundret over, at et enigt økonomiudvalg, hvor samtlige gruppeformænd i øvrigt sidder, har besluttet det her, og at man så alligevel går i så små sko, siger han og tilføjer:

- Hvad skal vi så gøre i turisme- og erhverv næste gang, de søger os om penge til indslag som Birthe Kjær i midtbyen, spørger han.

Sagen skal igen drøftes på Økonomiudvalgets møde den 13. juni.

Udvalg vil ikke betale: - Julebelysning er ikke kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce