Tvivlsom påstand om faldende trafik i Mejrup

På et borgermøde i sidste uge fortalte Holstebro Kommune, at trafikken gennem Mejrup var faldet efter motorvejens åbning. Men nu viser det sig, at trafiktællingen var foretaget her vest for rundkørslen på Viborgvej, og dermed ikke viser trafikken gennem Mejrup Kirkeby. Arkivfoto

Tvivlsom påstand om faldende trafik i Mejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for borgerforening forstår ikke, at trafikken gennem Mejrup ikke blev målt før motorvejen åbnede. Det har nemlig vist sig, at det ikke var den reelle trafik gennem Mejrup, som kommunen videregav på borgermøde.

Mejrup: Er trafikken steget eller faldet gennem Mejrup efter motorvejens åbning? På et borgermøde i sidste uge mente flere borgere, at trafikken var steget. Mens kommunen sagde, at der var 900 færre biler - med henvisning til en måling fra Vejdirektoratet. En måling, som kommunen oplyste, var lavet lige uden for byskiltet vest for byen.

Men det har vist sig at være forkert. Vejdirektoratets faste målepunkt er nemlig vest for rundkørslen. Det oplyser Vejdirektoratet.

Det betyder, at trafikanter fra Sletten og Lægårdvej med Hornshøj-området ikke er talt med, da vejene munder ud i Viborgvej i rundkørslen. Og det vil spille ind på antallet af biler gennem Mejrup, fordi netop bilister fra disse to områder kommer hurtigst til motorvejen - når de kører gennem Mejrup.

- Det er da uheldigt, hvis vi ikke kan få tal på bordet, så vi kan se, om trafikken er steget eller faldet i Mejrup efter motorvejens åbning, siger Michael Drost, formand for Mejrup Borgerforening.

Det viser sig nemlig, at der ikke er foretaget en trafiktælling gennem Mejrup før motorvejens åbning. Kommunen måler ikke trafik på statens veje, og Vejdirektoratet oplyser, at de slet ikke har målt trafikken på strækningen gennem Mejrup Kirkeby.

- Jeg synes, det er både ærgerligt og lidt spøjst, hvis slet ingen har tænkt på at måle trafikken gennem Mejrup før motorvejen åbnede, så man har noget at sammenligne med. Det er altid godt med fakta, når man skal diskutere trafik, siger Michael Drost med henvisning til, at det ofte er svært at komme fra sidevejene ud på Viborgvej i myldretiden.

Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune, kan godt følge kritikken.

- Han har da fuldstændig ret i, at det er ærgerligt, hvis trafikken gennem Mejdal ikke er målt. Nu må vi se, hvad vi kan stykke sammen ud fra trafik på sideveje, siger Annette Vognbjerg.

Der kører dagligt 3-4000 biler på Lægårdvej og Sletten, hvor nogle fortsætter gennem Mejrup-rundkørslen, men andet er lokal trafik.

Projektleder Janie Ipsen fra Vejdirektoratet oplyser til Dagbladet, at der nu vil blive opsat en midlertidig målestation i Mejrup by, som vil måle, hvor mange biler, der kører gennem byen.

- Jeg synes, det er både ærgerligt og lidt spøjst, hvis slet ingen har tænkt på at måle trafikken gennem Mejrup, før motorvejen åbnede, så man har noget at sammenligne med. Det er altid godt med fakta, når man skal diskutere trafik
Michael Drost, formand for Mejrup Borgerforening
Det er misvisende, når et skilt på Ringvejen sender bilister ad Viborgvej til motorvejen, mener formand for Mejrup Borgerforening. Den hurtigste vej er Skivevej - og den korteste vej er Herningvej, konstaterer han. Foto: Jens Kirk
Det er misvisende, når et skilt på Ringvejen sender bilister ad Viborgvej til motorvejen, mener formand for Mejrup Borgerforening. Den hurtigste vej er Skivevej - og den korteste vej er Herningvej, konstaterer han. Foto: Jens Kirk

Opfordring: Find en anden vej

Michael Drost fornemmer, at en del fra det centrale Holstebro vælger at køre ad Viborgvej for at kommer til motorvejen.

- For folk, der bor inden for Ringvejen, er Viborgvej hverken den korteste eller den hurtigste vej til motorvejen. Den korteste vej vil være ad Herningvej, hvor trafikken er halveret, efter motorvejen åbnede. Mens Skivevej er den korteste vej, hvis man vil hurtigt på motorvejen, siger Michael Drost, som både har tjekket Krak.dk og andre steder, som viser køretider.

Fra Ringvejen er der cirka to kilometer ad Rasmus Færchs Vej og Skivevej til motorvejen, mens der er det dobbelte ad Viborgvej gennem Mejrup.

Derfor undrer det formanden, at der på Ringvejen ikke er et skilt som peger mod motorvejen ad Skivevej - men derimod et skilt ved Viborgvej.

- Det virker dumt og bør ændres, for ingen fra midtbyen har fordel af at blive sendt ad Viborgvej gennem Mejrup til motorvejen. Der er ingen grund til at give bilister kørevaner, der ikke giver mening, siger Michael Drost.

Tvivlsom påstand om faldende trafik i Mejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce